Zece ţări s-au calificat în finala Eurovision de sâmbătă. Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaijan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda şi Islanda sunt, în ordine aleatorie, primele zece ţări calificate pentru finala din 10 mai a Eurovision Song Contest 2014. Din păcate, piesa Wild Soul a Cristinei Scarlat, reprezentanta Moldovei, nu a convins juriul şi publicul pentru a merge mai departe. În schimb, San Marino, reprezentată de Valentina Monetta a reuşit să treacă în finală cu melodia Maybe, în defavoarea unor artişti mult mai bine cotaţi precum estoniana Tanja, Suzy din Portugalia sau belgianul Axel Hirsoux.

Castigatori primei semifinale Eurovision 2014Foto: TVR

„Sunt şase balade puternice din zece cântece calificate. E perfect... pentru noi”, a concluzionat Ovi la încheierea votului, glumind pe seama popularităţii interpretei Ucrainei: „Aici voi vota politic, din păcate”. Artiştii români şi membrii delegaţiei României au urmărit prima semifinală într-un salon al hotelului în care sunt cazaţi în Copenhaga. Paula şi Ovi şi-au alcătuit propria listă de pronosticuri în privinţa calificatelor. Paula a fost cel mai aproape de rezultatul final al votului cu 9 ţări corect indicate din zece calificate, iar Ovi a văzut calificate pentru finală 6 piese din totalul celor 10.

Pentru că ziua de odihnă a ajutat-o pe Paula să-şi revină, dimineaţa de marţi a fost din nou rezervată interviurilor. Potrivit TVR, Paula şi Ovi au acordat intreviu unui post de radio din Norvegia, dar şi pentru esctoday.com, cel mai popular site specializat pe Eurovision, după site-ul oficial al competiţiei. Zâmbitoare, îmbrăcată într-o ie românească, Paula a afişat o mină încrezătoare şi optimistă. Ovi, pe de altă parte, s-a întreţinut cu jurnalistul norvegian atât în limba engleză, cât şi în norvegiană.

Miercuri, 7 mai, Paula Seling & OVI susţin două repetiţii cu public, în regim de direct, cea de-a doua fiind notată de juriul internaţional. La finalul celor două repetiţii, şi ultimele detalii ale show-ului României pe scena Eurovision trebuie să fie definitivate. In semifinala din 8 mai, România va intra în concurs pe poziţia 15, după Malta, Israel, Norvegia, Georgia, Polonia, Austria, Lituania, Finlanda, Irlanda, Belarus, Macedonia, Elveţia, Grecia şi Slovenia.