Reprezentantii Romaniei, Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu (Ovi), vor concura in cea de-a doua semifinala a Eurovision Song Contest 2014, joi, cu piesa "Miracle".In semifinala din 8 mai, Romania va intra in concurs pe pozitia 15, dupa Malta, Israel, Norvegia, Georgia, Polonia, Austria, Lituania, Finlanda, Irlanda, Belarus, Macedonia, Elvetia, Grecia si Slovenia.

Paula Seling si Ovi la OsloFoto: Eurovision.tv

In semifinale au drept de vot doar telespectatorii care urmaresc competitia la televiziunile publice in tarile participante si in tarile calificate direct in finala (Marea Britanie, Spania, Germania, Franta, Italia si Danemarca).

Un numar de 37 de tari participa la editia din acest an a Eurovision. Marea finala a competitiei va avea loc sambata seara, la B&W Hallerna din Copenhaga.

Romanii din strainatate ii vor putea vota pe reprezentantii Romaniei in finala numai daca vor urmari concursul la televiziunea publica din tara in care se afla - pentru a afla numerele de telefon alocate piesei "Miracle".

In finala Eurovision Song Contest 2014 s-au calificat, dupa ce au trecut de semifinala 1, Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda si Islanda.

Semifinala de marti a fost difuzata in direct pe TVR, iar semifinala de joi si finala de sambata vor fi transmise in direct de Televiziunea Romana, de la ora 22.00 (ora Romaniei).

Paula Seling si Ovi au mai reprezentat Romania la Eurovision in 2010, acestia terminand concursul pe locul trei, egaland performanta obtinuta de Luminita Anghel si Sistem in 2005.

Eurovision Song Contest 2014 se desfasoara in Copenhaga, dupa ce editia de anul trecut a concursului a fost castigata de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".