Seria de concerte din cadrul actualei Stagiuni de Jazz de la Teatrul Act programeaza penultimului concert miercuri, 14 mai 2014, incepand cu ora 19,00. Trioul permanent al stagiunii (George Natsis - pian, Vlad Popescu - baterie si Adrian Mircea Flautistu - contrabas) impreuna cu trompetistul Sebastian Burneci, promit o seara "Afro Blue".

Stagiunea de JazzFoto: Afis

Pornind de la schema simplă a compoziției lui Mongo Santamaria, ”Afro Blue”, transformată genial, în 1959, de John Coltrane, trecând prin vestita “Night in Tunisia” a revoluționarului Dizzy Gillespie, ajungând la ellingtoniana „Caravan“, compusă de trombonistul Juan Tizol, seara se vrea o parcurgere sonoră a unuia dintre cele mai importante momente din istoria jazzului mondial: proiectul fussion jazz-latin. Cu un Charlie Parker mereu în subsidiarul memoriei muzicale pe o temă astfel dată, muzicienii de la Teatrul Act mizează pe prospețimea inserţiilor “latino” asortate firesc miezului de mai, în capitală.

Așadar, o fuziune între elementele afro şi cele latino, vor incanta publicul miercuri seara, 14 mai 2014, de la ora 19,00, la Teatrul act (Calea Victoriei nr.126).

Stagiunea de Jazz este organizată de Radio România Cultural, Direcția Formații Muzicale Radio, la inițiativa bateristului Vlad Popescu.