Tori Amos in concert la Bucuresti
Cu 8 nominalizari la premiile Grammy, Tori Amos este una dintre cele mai talentate artiste de pe scena internationala, stilul sau fiind greu de incadrat intr-un singur gen muzical. Piano rock, alternative rock, art pop, art rock, electronic, clasic, baroque pop sunt doar cateva dintre elementele care definesc identitatea sa artistica nascuta dintr-o colaborare fireasca intre pregatirea riguroasa in muzica clasica (vocea ei atinge registrul de mezzo soprana) si spirit inovator (ea fiind unul dintre putinii artisti de rock alternativ care au folosit pianul ca instrument principal). Interpreta, compozitoare si producatoare, Tori Amos este un muzician complet si complex care, conform revistei Rolling Stone, se inscrie printre primii 5 cei mai buni artisti live ai lumii, avand nu mai putin de 13 turnee internationale si peste 1.000 de concerte sustinute de-a lungul carierei!
Tori Amos a inceput sa cante la pian de la o varsta frageda, la 5 ani scriindu-si deja primele creatii instrumentale. La 13 ani sustinea concerte in baruri si cluburi, insotita de tatal ei, insa primii pasi spre o cariera profesionala i-a facut in 1977, cand a castigat un concurs de tinere talente, urmat in 1980 de un prim single, o compozitie realizata impreuna cu fratele ei. In 1986 a luat nastere proiectul Y Kant Tori Read, o trupa in care Tori il avea alaturi si pe tobosarul Matt Sorum, viitor membru Guns N' Roses si Velvet Revolver, insa dupa numai un album, grupul s-a dezbinat, artista fiind obligata de casa de discuri sa livreze un nou material. Astfel a aparut primul albumul solo, Little Earthquakes, lucrat alaturi de Doug Morris (fost CEO al Universal Music si actual Chairman si CEO al Sony Music) - ce s-a transformat intr-un prim pas spre succes.
Urmatorii ani au purtat-o pe Tori Amos prin multiple experiente muzicale, inregistrand un album in biserica (Boys For Pele), experimentand cu sonoritati dance-electronice (Choirgirl Hotel si To Venus and Back) si inovatii stilistice (Strange Little Girls - un album de coveruri in care piesele originale scrise de barbati sunt reinterpretate din perspectiva feminina), eliberandu-si alter ego-ul intr-un album concept (Scarlet's Walk).
La finalul lui 2011, artista a lansat primul ei album de muzica clasica, Night of Hunters, un tribut adus compozitorilor Bach, Chopin, Debussy, Granados, Satie si Schubert. Doi ani mai tarziu a urmat un alt proiect ambitios, musical-ul The Light Princess, realizat alaturi de scriitorul Samuel Adamson. Productia a avut premiera la Teatrul National din Londra si a fost deja nominalizata la premiul pentru Best Musical in cadrul UK Evening Standard Drama.
Single-uri de succes precum "Crucify", "Silent All These Years", "God", "Cornflake Girl", "Caught a Lite Sneeze", "Professional Widow", "Spark", "1000 Oceans", "Flavor" sau "A Sorta Fairytale" i-au adus artistei numeroase nominalizari si premii, de la MTV Video Music Awards pana la Echo (prestigioasa distinctie din muzica clasica), precum si impresionanta performanta de 12 milioane de albume vandute in toata lumea!
Unrepentant Geraldines este cel de-al 14-lea material de studio al artistei si va fi lansat in primavara aceasta, urmand a fi promovat de un nou turneu mondial. Turneul va incepe pe 7 mai in Dublin si va include show-uri in Londra, Paris, Berlin, Amsterdam, Moscova, dar si Bucuresti. Concertul din Capitala va avea loc pe data de 19 iunie, la Arenele Romane, biletele fiind puse in vanzare incepand de maine, vineri, 14 februarie, pe www.myticket.ro, si mai apoi in Diverta, Magazinul Muzica, Libraria Mihai Eminescu si casa de bilete a Salii Palatului. Acestea vor costa 95, 120, 150, 175 si 245 de lei, in functie de distanta fata de scena.

ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Cum se circulă pe liniile principale de cale ferată și cât au scăzut vitezele față de anii 80' și 90'
VIDEO Watchkeeper X - Drona militară din Armata Britanică ce ar putea ajunge să fie produsă în România pentru Armata Română
Moldovean, culegător de crabi în Marea Barents: Anul trecut, din cauza pandemiei în loc de 4-5 săptămâni am stat 7 luni pe mare / În martie 2020 au fost -40 de grade. Normalul e de -20 sau -30 de grade