A fost odata ca niciodata ca daca nu ar fi nu s-ar aminti, WonderDay, o zi a minunilor si a povestilor extraordinare ce s-au impletit cu energia miilor de oameni minunati care au pasit duminica pe taramul fermecat al palatului Mogosoaia si au scris impreuna prima fila a unei povesti live de exceptie. Organizat de Amphitrion, evenimentul concept a avut loc pe domeniul Palatului Mogosoaia unde pret de cateva ore, magia a cuprins intreg spatiul transformandu-l printr-un singur ton de muzica intr-o lume feerica, atemporala, unde publicul a devenit personajul cheie.

Asaf AvidanFoto: Alex Barbulescu

Decoruri spectaculoase, personaje fantastice, un cer senin de iunie si muzica live a unor artisti indelung asteptati de publicul roman au fost ingredientele unei zile perfecte. Evenimentul WonderDay a fost prezentat de Volksbank si Silva, cu sprijinul Beats by Dr Dre. Powered by Philips TV. Masina oficiala a evenimentului: Land Rover.

Inca de la intrarea in lumea WonderDay, fiecare spectator, indiferent de varsta, a devenit odata cu alegerea unei carti de joc personalizate, un personaj veritabil al povestii. Printre copaci seculari, zane diafane si fluturi gigantici, elementele fantastice de decor au prins viata: barcute uriase de hartie, tronuri marete, copacul vorbitor, camera din gradina, fereastra spre padure, terase elegante si o multitudine de activitati pentru cei mici si mari deopotriva au oferit publicului experienta unei zile minunate. La apus de soare, colturi feerice din natura au prins viata pe sunete de vioara, saxofon, violoncel si chitara, au surprins participantii si au intregit experienta WonderDay.

Muzica a completat perfect peisajul, inca de la primul show din program. Cu voce calda si ritmuri imbietoare, Aylin & The Lucky Charms au dat startul concertelor, fiind urmati de ritmurile electro swing fermecatoare ale muzicienilor de la Tape Five ce au animat intreg publicul. Moonlight Breakfast a fost primita cu aplauze de spectatori, concertul romanilor fiind unul dintre cele mai apreciate momente ale serii. Delilah a cucerit publicul doar cu vocea ei si o singura chitara, aidoma lui Asaf Avidan, „regele” serii, al carui concert a fost balsam pentru miile de suflete venite sa-l asculte live, la prima sa vizita in Romania. Ziua Minunilor s-a incheiat chiar pe ritmurile celebrei „One Day” intr-o explozie de energie insotita de baloane luminoase imense ce a pus stapanire pe intregul domeniu, mii de voci cantand la unison acelasi refren.

Evenimentul s-a incheiat putin inainte de miezul noptii, spectatorii parasind taramul fermecat al WonderDay cu zambetul pe buze si amintirea unei zile de neuitat. Fie doar si pentru cateva ore, cei prezenti si-au incarcat sufletele de energii pozitive, intr-o lume in care fericirea nu mai pare o utopie ci este singura lege care guverneaza. A fost WonderDay – Ziua Minunilor 2014. Va urma!