Solomon Francisc, tobosarul formatiei Semnal M, a incetat din viata la varsta de 67 de ani, vineri, la Cluj-Napoca, in urma unui stop cardiac, a declarat, pentru Mediafax, solistul trupei Stefan Boldijar. "A facut un stop cardiac. A murit acasa, la Cluj", a declarat, sambata, Stefan Boldijar. Potrivit acestuia, detaliile privind inmormantarea artistului nu au fost inca stabilite.

Nascut pe 11 mai 1947, Francisc Solomon (numele real al acestuia fiind Salamon, n.r.) a devenit cunoscut in lumea muzicii nationale datorita indelungatei colaborari cu trupa Semnal M, cu care a inceput colaborarea in anul 1980.

Astfel, odata cu venirea bateristului Francisc "Saci" Solomon in 1980, grupul trece la un ton "mai rock", castigand premiul de compozitie la festivalul "ClubA" din acelasi an, cu piesa "Mai avem multe de facut".

In 1994, Francisc "Saci" Solomon paraseste trupa, In luna septembrie 2012, Norbert Halmagyi paraseste formatia si revine la tobe Francisc "Saci" Solomon.

Formatia Semnal M a luat fiinta in 1977, din componenta grupului facand parte Iuliu Merca (chitara solo, voce), Stefan (Istvan) Boldijar (solist vocal, chitara bass), Octavian Popovici (chitara) si Liviu Hriscu (percutie). In prezent, trupa este formata din Stefan Boldijar (voce, bass), Nicu Barna (chitara, percutii si voce) si Catalin Pop (chitara).