Trupa clujeana Grimus a fost desemnata castigatoare cu piesa 'High' la categoria Best Indie Alternativ Rock Song in cadrul Independent Music Awards Vox Populi, potrivit unui comunicat al trupei, citat de Agerpres.

Premiile Independent Music Awards sunt un program international care se adreseaza artistilor independenti din intreaga lume. Castigatorii au fost anuntati marti, clujenii devenind singurii artisti din Romania care au castigat vreodata un premiu IMA.

Independent Music Awards au luat nastere in Statele Unite ale Americii in urma cu 13 ani, la ideea Music Resource Group. De atunci, acest program a ajutat artistii independenti, oferind promovare, distributie si concerte, muzica acestora ajungand la fanii din intreaga lume.

Formatia Grimus a intrat in competitia pentru Cea mai buna piesa Indie Alternative odata cu anuntarea nominalizarilor, in luna martie. 'High' a fost desemnata castigatoare pe 12 august, in urma votului publicului, dintre cinci piese ale unor trupe din Statele Unite, Canada, Anglia si Australia.

'A fost o surpriza cat se poate de mare, incepand de la nominalizare, care ne-a onorat tocmai pentru ca nu ne asteptam ca cei de la IMA sa isi arunce un ochi si spre tarile si muzica din Europa de Est. Iar faptul ca am castigat acest premiu in urma votului publicului a fost si mai important pentru noi. Au votat peste 100.000 de oameni din intreaga lume, asa ca, zicem noi, e un pas bun inainte', au declarat membrii trupei citati in comunicat.

Piesa castigatoare, 'High', este inclusa pe cel de-al treilea album al trupei, Emergence, lansat in luna martie a acestui an, fiind cel de-al doilea single de pe material.

In perioada urmatoare, Grimus se pregateste de un turneu national ce va incepe in toamna, trupa lansand de curand un nou single si videoclip, 'Selfie', piesa inclusa pe coloana sonora a filmului romanesc cu acelasi nume, lansat la sfarsitul primaverii.