Green Hours ITINERANT, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, prezinta premiera mondiala a proiectului "Celebrations Of The Spirit". Purtand dubla semnatura a Teodorei Enache - Aisha - una dintre cele mai apreciate voci ale Romaniei - si a super-premiatului basist american Benny Rietveld - director muzical si basist al lui Santana si colaborator constant al altor mari muzicieni ai lumii, printre care Miles Davis - proiectul pune in scena o creatie muzicala prin care artistii demonstreaza potenta spirituala a muzicii ca limbaj universal.

Celebrations Of The SpiritFoto: webPR.ro

Spectacolul va fi prezentat publicului din Romania, in premiera mondiala, in cadrul unui mini-turneu care va include doua concerte: pe 17 septembrie, ora 19:30, in Brasov - Centrul Cultural Reduta, in parteneriat cu Depoul de Arta Urbana si pe 19 septembrie, ora 20:00, in Bucuresti - TNB: Sala Studio, in parteneriat cu Teatrul National Bucuresti "I.L. Caragiale", in cadrul programului TNB / PARATEATRAL - Muzica.

Teodora Enache-Aisha, Benny Rietveld si cvintetul sau ii vor provoca pe spectatori la un inedit itinerariu muzical in care compozitiile originale ale celor doi protagonisti se vor integra cu ritmuri traditional romanesti si standarde jazz. In conceptia artistica si sub directia muzicala ale lui Benny Rietveld, spectacolul e menit sa demonstreze cum muzica poate depasi bariere - culturale, lingvistice, geografice etc. - intr-o inspirata celebrare a spiritualului.

TEODORA ENACHE-AISHA este cotata drept una dintre interpretele din prima liga a jazz-ului romanesc. Cu o cariera muzicala de peste 20 ani, ea a sustᅩinut concerte impreuna cu muzicieni de top de pe toate continentele lumii, precum Curtis Fuller, Les Paul, Stanley Jordan, Lars Danielsson, Xavier Desandre Navarre, Ricardo Scale, Darius Brubeck, Burton Greene, Theodosii Spassov si nu in ultimul rand, Johnny Raducanu. A sustinut numeroase turnee, concerte de sine statatoare sau in cadrul unor festivaluri internationale prestigioase in Romania, SUA, Canada sᅩi intreaga Europa. Este casᅩtigatoare a Premiului de Excelentᅩa pentru cea mai importanta contributie internationala a unui muzician roman de jazz, acordat de Societatea Romana de Radiodifuziune.

Anul 2013 - an concertistic pe care Teodora l-a incheiat cu un turneu in Germania sᅩi Romania, alaturi de Stanley Jordan - i-a adus si intalnirea cu Benny Rietveld, unul dintre cei mai prolifici basisᅩti internatᅩionali, posesor al unui palmares impresionant; intalnire care avea sa puna bazele proiectului "Celebrations Of The Spirit".

www.facebook.com/TeodoraEnacheJazz

BENNY RIETVELD, renumit muzician, compozitor de muzica de film sᅩi producator muzical, posesor a 9 Premii Grammy, basist sᅩi director muzical al lui Carlos Santana, a concertat sᅩi inregistrat alaturi de Miles Davis, Michel Legrand, Marilyn Mazur, Sheila E., John Lee Hooker, Eric Clapton s.a.

www.facebook.com/BennyworldHQ

Din cvintet-ul pe care il va prezenta in Romania, fac parte muzicieni excelenti precum pianistul Manu Koch, activ pe scena de jazz newyorkeza, versatilul saxofonist Allen Won, percutionistul Ray Yslas (a colaborat, printre multi altii, cu Chris Isaak si Luz Casal) si tanara violista Ren Martin-Doike, o recenta revelatie a scenei muzicale americane.

Prin sprijinul financiar acordat proiectului Celebrations Of The Spirit, departamentul de Stat al SUA dovedeste inca o data generozitatea poporului american in sustinerea legaturilor muzicale (artistice in general) dintre cele 2 tari prietene.

Mentionam in mod special ca acest proiect reprezinta de asemenea o coincidenta fericita in contextul celebrarii a 20 de ani de existenta a celui mai vechi club de jazz si teatru din Romania: Green Hours.

Biletele pentru Brasov se gasesc la casieria Centrului Cultural Reduta, iar pentru Bucuresti la casieria TNB "I.L. Caragiale" & on-line: bilet.ro.