​Taraf de Haidouks, cel mai recent nume confirmat la Balkanik! Festival 2014, urca vineri, 12 septembrie, pe scena Balkanik Festival din Gradina Uranus, dupa Caci Vorba si prietenii lor de la Mahala Rai Banda. Denumita in maniera occidentala "Le Taraf de Haidouks", trupa Haiducilor din Clejani a fost revelatia Sperantei Radulescu, etnomuzicolog si cercetator principal la Muzeul Taranului Roman, care i-a cunoscut atunci cand nu erau celebri si i-a inregistrat o perioada lunga de timp, in perioada 1983-1984, si 1991.

Balkanik FestFoto: Hotnews

Dupa primul turneu international de promovare al albumului de debut "Dumbala Dumba", in 1988, la Paris si Geneva, haiducii au devenit cunoscuti pe tot mapamondul, adorati si ovationati pentru muzica lor, spiritul neobosit, inteligenta nativa, un gust estetic innascut pentru muzica sau abilitatea de a invata "dupa ureche", avand fani dintre cei mai alesi, de la Yehudi Menuhin la Johnny Depp.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=Zjm3mytGKo4

Taraf de Haidouks sunt considerati de peste doua decenii, la nivel mondial, reprezentantii muzicii tiganesti, remarcabila datorita vitalitatii inepuizabile, fiind numiti de cotidianul The Telegraph - "Cea mai buna trupa de rock'n'roll desi ei nu canta rock'n'roll". In ciuda turneelor pe toate meridianele globului, prieteniilor si colaborarilor create cu oameni faimosi, membrii trupei si-au pastrat stilul modest de viata si umorul caracteristic (ei inca locuiesc in Clejani, o comuna aflata la 40 km de Bucuresti).

Cel mai recent succes al Taraf de Haidouks este faptul ca au reusit, intr-un timp record, alaturi de managerul lor Stephane Karo si casa de discuri Crammed Discs, sa stranga, in iulie 2014, fondurile necesare pentru pregatirea unui nou album in studio, printr-o campanie creativa de crowdfunding, donatiile fanilor fiind rasplatite cu discografii complete semnate, fluiere traditionale, un tambal, concerte private, backstage pass-uri, viniluri si sticle de palinca.

VIDEO: http://youtu.be/nj1ryXU62g8

Pe langa Taraf de Haidouks, vor canta de asemenea in prima zi a Balkanik! Festival trupa Caci Vorba, una dintre cele mai premiate trupe poloneze la nivel international din ultimii ani, si Mahala Rai Banda, formatia care aduce la un loc o noua generatie de muzicieni geniali din cele doua sate faimoase, Clejani si Zece Prajini, din care s-au format Fanfara Ciocarlia si Taraf de Haidouks.

In cele trei zile de festival, vor mai urca pe scena de la Gradina Uranus : Caci Vorba, Shantel & Bucovina Club Orkestar, Kiril Dzajkovski, Django Lassi, Caci Vorba, Kottarashky &The Rain Dogs, Balkan Taksim si proiectul romanesc de improvizatie AKUIAKU by Delahaze.fm.

Elevii si studentii primesc 50% reducere la bilete si abonamente, pe baza carnetului de elev/ student, iar accesul copiilor sub 7 ani este gratuit.

Biletele si abonamentele pot fi achizitionate din reteaua Eventim, eventim.ro, easytickets.ro si pe site-ul oficial. Pretul unui bilet de o zi este 65 lei, iar al unui abonament pentru cele 3 zile de evenimente este 130 lei.

PROGRAM:

VINERI, 12 septembrie:

12:00 - Deschidere balci urban

18:00 - 19:30 - Concert Caci Vorba

20:00 - 21:30 - Concert Mahala Rai Banda

22:00 - 23:00 - concert Taraf de Haidouks

SAMBATA, 13 septembrie:

12:00 - Deschidere balci urban

18:00 - 19:00 - Concert Balkan Taksim

19:30 - 21:00 - Concert KOTTARASHKY & THE RAIN DOGS

21:30 - 23:00 - Concert KIRIL DZAJKOVSKI feat. TK WONDER & GHETTO PRIEST

DUMINICA, 14 septembrie:

12:00 - Deschidere balci urban

17:15 - 19:00 - improvizatie AKUIAKU

19:20 - 20:50 - Concert DJANGO LASSI

21:20 - 23:00 - Concert SHANTEL & BUCOVINA CLUB ORKESTAR

Un eveniment Asociatia Culturala Metropolis, powered by Metropolis Film, sponsor Ciuc, Apa Nova, cu sprijinul Institutului Cultural Roman, ARCUB, AFCN, Institutului Polonez, Primariei Sectorului 5, Hotel Golden Tulip, Hotel Caro

Despre Asociatia Culturala Metropolis:

Asociatia Culturala Metropolis, infiintata de Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tanar, precum Festivalul International de Film pentru Copii KINOdiseea, la care au participat la cele patru editii de pana acum peste 28 000 de persoane si Caravana Metropolis - Cinema in aer liber, care a inregistrat cel mai mare public al unui cinematograf in aer liber din Romania, cu o medie de 1300 de spectatori pe seara.

Website: http://www.balkanikfestival.ro/

Facebook: http://www.facebook.com/balkanikfestivalro