Antonia si Alex Velea au fost vedetele galei Romanian Music Awards ce a avut loc vineri noaptea, in Piata Sfatului din Brasov. Cei doi au fost asaltati de fani pentru autografe si au castigat premiile pentru cea mai buna artista, respectiv cel mai bun artist, relateaza Agerpres.

Romanian Music Awards 2014Foto: facebook.com/RomanianMusicAwards

Show-ul de aproape sase ore, care a umplut pana la refuz Piata Sfatului cu mii de spectatori, a fost marcat de duete inedite, de la interventia de deschidere - Anda Adam si R.A.C.L.A, cu 'Nu ma uita', la 15 ani de la lansarea cantecului, pana la Vunk si Sisu, cu 'Ne facem auziti', un cantec cu mesaj anti-politica, Vizi Imre si Pact, cu 'Dupa ani si ani' sau CRBL si Pavel Stratan, cu 'Toti avem'.

De asemenea, invitatul special al editiei de anul acesta, Jay Sean, a cantat in duet cu Antonia 'Wild Horses'. Alex Velea a urcat pe scena pentru a lua premiul pentru cel mai bun artist (Best Male) care i-a fost acordat, dar si pentru a primi trofeele ce i-au revenit colegului sau de la HaHaHa Production, Smiley. Acesta din urma, care a fost cel mai nominalizat artist la Romanian Music Awards (cu sapte propuneri), nu a fost prezent la gala.

Cele mai aclamate vedete ale serii au fost cuplul Antonia si Alex Velea, care au fost intampinati de la primul pas pe covorul rosu cu urale ale fanilor si apoi, pe durata show-ului, cu cereri de autografe. Alex Velea a dedicat premiul familiei sale. 'Dedic acest premiu iubitei mele si copilului nostru nenascut', a spus muzicianul. Antonia a plecat acasa cu premiul pentru cea mai buna artista (Best Female) si premiul pentru cea mai buna platforma online de promovare (Best Social Media).

Smiley a fost votat, la editia de anul acesta a Romanian Music Awards, artistul cu cel mai bun album, 'Acasa', dar si artistul cel mai iubit de copii - ultimul premiu fiind acordat de radioul de profil Itsy Bitsy. Cei de la Vunk au ridicat premiul pentru 'Best Rock', pentru piesa realizata in colaborare cu Andra, 'Numai la doi'. 'Acest trofeu apartine tuturor artistilor din Romania care canta rock. In curand, Romania va fi rock', a declarat, la primirea premiului, liderul trupei, Cornel Ilie.

Vunk a avut si un moment de mini-concert pe scena de la Brasov, cand rockerii si-au prezentat cea mai noua piesa, cantata cu Sisu, 'Ne facem auziti'. 'Acesta este un cantec (...) al celor care inca mai cred ca se poate zambi (...)suntem mai puternici decat orice partid si suntem mai cinstiti decat orice candidat la presedintie', le-a spus Cornel Ilie celor prezenti in Piata Sfatului.

Duetele inedite au continuat cand Pact cu Leo Iorga si Vizi Imre au cantat o prelucrare a piesei 'Dupa ani si ani'. De altfel, Pact a primit premiul pentru intreaga cariera (Lifetime Achievement Award). Trofeul le-a fost inmanat de Connect-R, care a fost votat, la Romanian Music Awards, 'Best entertainer'. Connect-R a marturisit ca l-a vazut prima data pe Leo Iorga in urma cu multi ani, la Palatului Copiilor. 'Atunci aveam si parul pe cap. Parul o sa creasca', a spus, cu umor, Leo Iorga, la primirea premiului. Muzicianul a suferit, in primavara acestui an, o operatie pe creier. Iorga a tinut sa le multumeasca tuturor celor care i-au ascultat muzica si, in special, compozitorului Adrian Ordean.

Gabriel Cotabita a adus, pe scena Romanian Music Awards, hitul 'Domnisoara nu pleca', alaturi de Rashid. Printre cei care au cantat in cadrul galei Romanian Music Awards 2014 s-au numarat Nicole Cherry, Delia, Andreea Banica, Voltaj si 3 Sud Est.

Cei de la 3 Sud Est au primit, in urma votului publicului Romanian Music Awards, premiul pentru cea mai buna trupa (Best Group). Laurentiu Duta a mai primit un premiu in plus fata de colegii sai, pentru cel mai bun producator (Best Producer).

Premiul pentru cel mai bun cantec a mers la What's Up, pentru piesa 'Taxi', in timp ce premiul 'Best Live' a fost acordat, in urma votului publicului, trupei Voltaj.

De altfel, cei de la Voltaj au fost ultimii artisti care au cantat pe scena Romanian Music Awards, aproape de ora 2,00.

Anul acesta a fost a treia oara cand gala Romanian Music Awards a fost gazduita la Brasov. Romanian Music Awards este, potrivit organizatorilor, cea mai longeviva gala de premiere din industria muzicala romaneasca. Trofeele au fost acordate in urma votului publicului, pe site-ul dedicat evenimentului. In total, au fost inregistrate peste 1.000.000 de voturi, la cele 14 categorii. Evenimentul este organizat de Music Channel si UTV.