Malcolm Young, membru fondator al AC/DC, care a anuntat in aceasta saptamana lansarea unui nou album, sufera de dementa si este ingrijit intr-o institutie specializata din Sydney, scrie vineri presa australiana, preluata de AFP.

Albumul "Rock or Bust", asteptat in 1 decembrie in Europa si a doua zi in Statele Unite, va fi primul din istoria celebrului grup de hard-rock fara participarea lui Malcolm Young, 61 de ani.

AC/DC anuntase in aprilie ca acesta a renuntat la cariera din motive de sanatate, fara alte precizari. Dar, potrivit cotidianului The Australian, chitaristul a facut un accident cerebral anul trecut si, potrivit Sydney Morning Herald, sufera de dementa.

"Si-a pierdut complet memoria imediata", scrie criticul muzical al ziarului, Bernard Zuel.

Creat in 1973 in Australia de fratii Young, Malcolm si Angus, AC/DC a vandut peste 200 de milioane de discuri iar printre melodiile cele mai celebre se numara "Let There Be Rock", "Whole Lotta Rosie" si "Highway to Hell".

Noul album, inregistrat la Vancouver, in Canada, include 11 titluri, este produs de Brendan O'Brien si mixat de Mike Fraser.