Scoala in care a invatat cantareata americana Tina Turner a fost transformata intr-un muzeu dedicat artistei in varsta de 74 de ani, care a fost inaugurat vineri. Cladirea scolii din Brownsville, West Tennessee, care are o singura camera, a fost transformata intr-un muzeu dedicat copilariei si carierei cantaretei de origine americana, care in prezent traieste la Zurich si are si cetatenie elevetiana, potrivit contactmusic.com, citat de Mediafax.

Tina Turner, care s-a nascut pe 26 noiembrie 1939 in Nutbush, un oras situat la 80 de kilometri nord-est de Memphis, a frecventat cursurile scolii Flagg Grove in anii 1940 si inceputul anilor 1950, intrucat sistemul educational din Statele Unite era inca segregat in acea perioada, persoanele de culoare fiind nevoite sa mearga la scoli separate.

Cantareata nu a participat la inaugurarea muzeului, dar si-a exprimat multumirea intr-un mesaj video transmis participantilor la ceremonia care a avut loc vineri si intr-o serie de interviuri.

Intr-un interviu acordat publicatiei USA Today, Tina Turner a explicat cum a aflat despre infiintarea muzeului si cum a vrut sa se implice in proiect. La inceput a fost sceptica in legatura cu care scoala urma sa fie transformata in muzeu, crezand ca este vorba despre institutia de invatamant din Nutbush, care pur si simplu se va folosi astfel de numele sau.

"Este o mica poveste despre cum am aflat ca scoala unde am invatat va fi transformata intr-un muzeu dedicat mie. O revista din Elvetia, numita Bilan, a publicat un articol despre scoala Tinei Turner care va fi transformata intr-un muzeu, iar eu am crezut ca este vorba despre scoala din Nutbush, care era o scoala pentru albi, si eu am crezut ca vor da numele meu unei scoli pentru albi", a spus Tina Turner.

Cantareata a explicat ca dupa citirea articolului a inteles ca de fapt era vorba despre cladirea in care ea chiar a petrecut primii ani de scoala. "Cand mi-am dat seama ca este vorba chiar despre scoala din Flagg Grove, care era construita pe pamantul care apartinea strabunicului meu si, fiind vorba despre o amintire, am devenit imediat foarte interesata si m-am implicat in proiect", a explicat artista.

Potrivit publicatiei Star Tribune, muzeul este folosit atat ca o atractie turistica, dar si ca un mod de a ajuta tinerii sa inteleaga nevoia de educatie. Tina Turner a vrut sa sublinieze astfel importanta educatiei in atingerea telurilor si indeplinirea viselor.