Martea viitoare, pe 14 octombrie, la Sala Radio, vocalista sud coreeana Youn Sun Nah concerteaza pentru prima data in Romania in deschiderea trompetistului Italian Paolo Fresu si al sau Devil Quartet. Va fi acompaniata de chitaristul suedez Ulf Wakenius cunoscut pentru colaborarile sale cu Oscar Peterson, Niels-Henning Oersted Pedersen si Ray Brown.

poster YSNFoto: Twin Arts

Initial actrita de musical in tara natala, s-a mutat la Paris unde a studiat jazz-ul. 10 ani mai tarziu Guvernul Francez i-a acordat ordinul "Cavaler al Artelor si Literelor" pentru merite deosebite in domeniul artei.

Cu o voce pe care o foloseste ca un instrument muzical, sud-coreeana e o cascada capricioasa si imprevizibila la frontiera cu jazz-ul. Youn Sun Nah pare posedata in momentele de improvizatie, iar publicatia Le Monde o descrie ca un "OZN care intra in contact cu universul jazz-ului".

Dupa concertul Youn Sun Nah, seara se va incheia cu concertul trompetistului italian Paolo Fresu alaturi de Devil Quartet.

Muzica lui Paolo Fresu poarta o conversatie lirica si introspectiva cu audiente din intreaga lume, iar acum o putem auzi pentru prima oara live, in Bucuresti.

Pe langa cele aproape 200 de concerte pe an, Fresu compune muzica pentru cinema si balet si este director artistic la doua festivaluri internationale de jazz (Time in Jazz si Nuoro Jazz).

Are un numar record de inregistrari, care se intind de-a lungul a 30 de ani de cariera si numeroase premii.

Paolo Fresu Devil Quartet canta la Bucuresti in formula: Paolo Fresu-trumpet, flugelhorn; Bebo Ferra-guitar; Paollino Dala Porta-bass; Stefano Bagnoli-drums.

Programul evenimentului din 14 Octombrie:

Ora 19:00-Acces public

Ora 19:30- Youn Sun Nah Duo

Ora 20:30-21:00-pauza

Ora 21:00-Paolo Fresu Devil Quartet

Nu este permis accesul cu camera foto profesionale. Inregistrarile video sunt interzise pe toata durata concertului.

BILETE

Biletele pentru acest eveniment costa 85, 125, 145 de lei, in functie de categorie si pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazineleGermanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe www.eventim.ro

Un eveniment organizat de Twin Arts cu sprijinul Ambasadei Italiei.