Concertul extraordinar Grigore Lese - "Traditie. Istorie. Rost", care va avea loc duminica, 30 noiembrie, la Sala Palatului, a trezit interesul unui numar mare de romani, dornici sa descopere lumea vie, fabuloasa, a muzicii taranesti. Cu trei zile inainte de eveniment au mai ramas 300 de bilete disponibile, care se gasesc la casa de bilete a salii de spectacol.

Grigore Lese - "Traditie, Istorie, Rost"Foto: Afis concert

In zi de mare sarbatoare, ziua Sfantului Andrei, ocrotitorul Romaniei, Grigore Lese aduce caldura sarbatorilor de iarna pe scena Salii Palatului, intr-un concert de marca, in care va dezlega cu glasul sau tulburator ritmuri si texte stravechi, ce implinesc fiinta acestui neam si ii dau rost. Vor veni in concert si aromanii farseroti din Cogealac, cu care Grigore Lese a cantat in Catedrala Saint-Sulpice din Paris, dar si Taraful lui Firuta din Islaz, Teleorman; Taraful din Babiciu, Olt; Grupul Iza, Maramuresul Voievodal; Oameni din Idicelul de Padure, Mures si Fanfara taraneasca din Saelele, Teleorman.

Originar din Tara Lapusului, Grigore Lese este Doctor in Muzica cu calificativul "Summa cum Laudae", Doctor "Honoris Causa" al Universitatii de Vest "Vasile Goldis" Arad, profesor de etnomuzicologie la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti, realizator de emisiuni radio si TV, fiind distins pentru activitatea artistica cu numeroase premii nationale si internationale.

Primeneste-ti sufletul in pragul sarbatorilor de iarna! Concert extraordinar Grigore Lese - "Traditie. Istorie.Rost". Duminica, 30 noiembrie, ora 19.30, la Sala Palatului. Biletele se gasesc la casa de bilete a Salii Palatului. Un eveniment "Arta contra Drog", organizat de CIADO Romania si Fundatia Grigore Lese.