Pentru al saselea an consecutiv, renumitul ansamblu Strauss Festival Orchestra Vienna revine in Romania cu un spectacol de poveste: "Vienna Classic Christmas". Timp de 11 zile, Romania va imprumuta stralucirea autentica a Vienei, de-a lungul unui amplu turneu national, care va incepe pe 11 decembrie in Timisoara si se va incheia pe 20 si 21 decembrie, cu doua concerte extraordinare, la Sala Palatului din Bucuresti. Spectacolul va beneficia de invitati remarcabili: soprana Leontina Vaduva si tenorul Robert Nagy. Orchestra va fi condusa de maestrul Willy Buchler, care va dirija Strauss Festival Orchestra Vienna pe 1 ianuarie 2015 in Concertul de Anul Nou din Wiener Konzerthaus.

Vienna Classic ChristmasFoto: webPR.ro

Nascut in Viena, maestrul Willy Buchler este unul dintre cei mai de seama reprezentanti ai muzicii vieneze. De peste 20 de ani, maestrul Willy Buchler conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurandu-se de un succes colosal pe scene de pe intregul mapamond. Optimismul, dedicatia, sensibilitatea si umorul sunt caracteristicile stilului sau incomparabil de a face muzica, bazat pe prospetime, entuziasm sincer si experienta indelungata. Willy Buchler continua traditia lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mana.

Strauss Festival Orchestra Vienna a fost fondata in 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, care este liderul artistic al grupului. Intre orchestrele de acelasi gen, Strauss Festival Orchestra se distinge printr-un ansamblu de muzicieni desavarsiti si experimentati, care lucreaza in permanenta in stransa legatura unul cu altul. Gratia si frumusetea sunetelor pure au cucerit intreaga lume. In Romania, Strauss Festival Orchestra Vienna s-a numarat printre invitatii de onorare ai Festivalului Enescu, editia din 2008.

"Vienna Classic Christmas" este un spectacol rafinat, dar in acelasi timp accesibil, potrivit tuturor varstelor, care indeplineste cele mai exigente doleante ale melomanilor si dezvolta emotii nebanuite in randul necunoscatorilor.

Strauss Festival Orchestra Vienna, condusa de maestro Willy Buchler, cu participarea extraordinara a sopranei Leontina Vaduva si a tenorului Robert Nagy, va aduce stralucirea Vienei: pe 11 decembrie in Timisoara, la Filarmonica "Banatul"; pe 12 decembrie in Oradea la Filarmonica de Stat; pe 13 decembrie in Cluj-Napoca, la Casa de Cultura a Studentilor; pe 14 decembrie in Suceava, la Casa de Cultura a Sindicatelor; pe 15 si 16 decembrie in Iasi, la Teatrul National Vasile Alecsandri; pe 17 decembrie in Brasov, la Teatrul "Sica Alexandrescu"; pe 18 decembrie in Bacau, la Teatrul de Vara; pe 19 decembrie in Constanta, la Casa de Cultura a Sindicatelor; pe 20 si 21 decembrie, in Bucuresti, la Sala Palatului.

Toate concertele incep la ora 19.30. Biletele se gasesc la casele de bilete ale salilor de spectacol si pe vandbilete.ro.