Numita dupa unul din statele americane, trupa Oregon redeseneaza harta jazz-ului inca din anii '70. Sunt prezenti in sali de concerte legendare precum Carnegie Hall, Lincoln Center sau Berlin Philarmonic Hall si scot impreuna 30 de albume, trei dintre ele avandu-l ca percutionist pe Trilok Gurtu, unul dintre cei mai talentati si inovatori instrumentisti.

OregonFoto: Twin Arts

Doi dintre membrii fondatori - Ralph Towner si Glen Moore au fost pe scena in anul legendar al Woodstock-ului, 1969. Proiectul muzical creat impreuna cu Orchestra Simfonica Tchaikovsky din Moscova le aduce patru nominalizari la premiile Grammy.

Ralph Towner, liderul grupului Oregon se distinge in peisajul muzical contemporan ca un multi-intrumentist prolific. Este prezent pe 55 de discuri, cantand la chitara cu 12 corzi, chitara clasica, pian, sintetizatoare, trompeta si percutii.

Lista muzicienilor de calibru alaturi de care a cantat ii cuprinde printre altii pe Gary Burton, John Abercrombie, Jack DeJohnette, Paolo Fresu, Gary Peacock, Bill Bruford.

Condusi de spiritul improvizatiei, jazzmen-ii americani se lasa prada inspiratiei, reusind astfel cu fiecare disc si concert sa aduca un sound proaspat.

Multe dintre influentele world music sau new age regasite in piesele lor au prefigurat cu ani buni ultimele incrucisari de stiluri din muzica moderna.

Ce-i drept, cu o cariera de 30 de ani in spate au avut timp sa le incerce pe toate. Oregon ramane o voce distincta a jazz-ului, care nu exploreaza doar de dragul aventurii, ci pentru a distila pana la perfectie un stil care e aproape complet.

Line up: Ralph Towner-chitara, pian; Paul McCandless; oboi, instrumente de suflat; Glen Moore-bass; Mark Walker-tobe, percutii.

Program

Concertul incepe la ora 20:00, iar accesul in sala se face incepand cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto! Inregistrarea audio/video este interzisa pe toata durata concertului!

BILETE

Biletele pentru acest eveniment costa 85, 125, 145 de lei in functie de categorie si pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe www.eventim.ro

Jazz Night Out este un proiect Twin Arts. Detalii pe: www.twinarts.ro si pe pagina de Facebook Jazz Night Out.