Spectacolul în urma căruia se va decide piesa care va reprezenta România la concursul muzicii europene din acest an se va desfăşura la Sala Polivalentă din Craiova. Evenimentul din 8 martie va fi transmis în direct de TVR.

Sala Polivalenta Craiova (editie.ro)Foto: TVR

Edilii mai multor oraşe din ţară şi-au manifestat dorinţa de a fi gazdă şi de a sprijini realizarea selecţiei naţionale a concursului Eurovision din acest an. Două motive au primat în alegerea oraşului Craiova: are o Sală Polivalentă inaugurată recent, la sfârşitul anului 2012, cu o capacitate de peste 4000 de locuri, a doua ca mărime din România; pe de altă parte, Craiova luptă pentru titlul de „Capitală Culturală Europeană”, pentru anul 2021, lucru care se va decide anul viitor.

Reamintim că ne aflăm în plină desfăşurare a etapei de înscrieri pentru selecţia naţională a concursului Eurovision 2015. Compozitorii care doresc să înscrie piese pentru selecţia naţională o mai pot face până pe 8 februarie. Piesele pot fi trimise prin poştă sau depuse direct la Registratura TVR (Calea Dorobanţilor nr. 191, sector 1, Bucureşti), pe suport CD, cu menţiunea „Pentru Selecţia Naţională Eurovision 2015” înscrisă pe plic sau electronic, la adresa eurovision@tvr.ro .

Calendarul pentru desfăşurarea selecţiei 2015:

- 26 ianuarie – 08 februarie: înscrieri (Registratura TVR este deschisă şi sâmbăta şi duminica, între orele 9.00-19.00)

- 9, 10, 11 februarie: preselecţii – piesele vor fi audiate de juriu

- 12 februarie: anunţarea celor 12 piese care vor intra în concurs

- 8 martie: Finala naţională

Concursul Eurovision 2015 va avea loc la Viena, cu semifinalele pe 19 şi 21 mai şi finala pe 23 mai. România va concura în a doua jumătate a primei semifinale, din 19 mai, conform tragerii la sorţi din această săptămână.

Mai multe detalii, precum şi Regulamentul oficial al concursului pot fi accesate la adresa eurovision.tvr.ro .