Duminica, 8 martie, vom afla cine pleaca la Viena la Eurovision. In cadrul finalei nationale Eurovision Romania anunţul „Start vot!” va permite publicului telespectator sa voteze timp de 30 de minute artistul preferat. Votul juriului şi votul publicului au ponderi egale în desemnarea câştigătorului.

Concurenti in finala Eurovision RomaniaFoto: TVR

Finala Eurovision Romania 2015 va fi transmisă în direct pe 8 martie, la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro, incepand cu ora 20.30.

Votul va putea fi exprimat trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,...12), prin SMS, la numărul 1267 (tarif: 0,3 euro + TVA), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la numărul de telefon 0900 160 9xx (unde „xx” reprezintă numărul de ordine alocat fiecărui concurent: 01, 02, 03... 12), cu acelaşi tarif (0,3 euro + TVA / apel), valabil în reţelele Orange, Telekom şi Vodafone.

În seara de 8 martie, la finala naţională Eurovision, votul telespectatorilor va cântări la fel de mult ca şi cel al juriului. Melodia care va primi cel mai mare punctaj va reprezenta România la faza internaţională Eurovision, la Viena – mai întâi în semifinala din 19 mai şi, dacă se va califica, şi în marea finală, din 23 mai.

Reamintim că ordinea intrării în concurs la finala naţională Eurovision este următoarea:

1. Voltaj – „De la capăt”

2. Băieţii – „Dragoste în lanţuri”

3. Tudor Turcu – ”Save Us”

4. Aurelian Temişan feat. Alexa – „Chica latina”

5. Rodica Aculova – ”My Light”

6. Blue Noise – ”Love Won’t Run Away”

7. Ovidiu Anton – ”Still Alive”

8. Lara Lee – ”Superman”

9. Super Trooper – ”Secret Place”

10. Luminiţa Anghel – ”A Million Stars”

11. Cristina Vasiu – ”Nowhere”

12. CEJ – ”We Were In Love”

Trei invitaţii duble, şase locuri în sala de la Viena!

Cine pleacă la Viena? Spectatorii prezenţi în Sala Polivalentă din Craiova, la finala naţională Eurovision, vor avea emoţii duble! Vor aştepta nu doar să vadă ce artist va reprezenta România la Eurovision Song Contest, ci şi cine câştigă locuri la spectacolul din Wiener Stadthalle de la Viena.

Primăria Craiova şi TVR oferă şansa unor spectatori ai finalei naţionale Eurovision de a fi în sală la Eurovision Song Contest la Viena.

Câştigătorii vor fi desemnaţi în urma unei extrageri, la care participă toţi cei care au plătit bilet pentru spectacolul de la Sala Polivalentă din Craiova. Extragerea se va desfăşura în timpul transmisiunii directe a show-ului de la TVR. Regulamentul de participare poate fi consultat pe site-ul evenimentului http://eurovision.tvr.ro/eurovision-te-premiaza/.