Jazz Night Out revine la Sala Radio, pe 21 aprilie, cu trupa americana Oregon. Patru nominalizari la Grammy, prezenta la Woodstock in '69 a doi dintre membri si peste patru decenii de inregistrari sunt cateva dintre povestile care-i recomanda. Ca sa nu mai spunem ca au urcat pe scene legendare precum Carnegie Hall, Lincoln Center sau Berlin Philarmonic Hall.

Afis OregonFoto: Twin Arts

In cei peste 40 de ani impreuna, Oregon au inregistrat 30 de albume si au explorat, ramanand in acelasi timp vocile jazz-ului care imbina clasicul cu improvizatia, acei parinti care au grija sa fie mereu in style.

Pe trei dintre albume l-au avut ca percutionist pe Trilok Gurtu, unul dintre cei mai inovatori instrumentisti. Ralph Towner, liderul grupului, este prezent pe 55 de discuri, cantand la chitara cu 12 corzi, chitara clasica, pian, sintetizatoare, trompeta si percutii. A cantat alaturi de muzicieni de calibru precum Gary Burton, John Abercrombie, Jack DeJohnette, Paolo Fresu, Gary Peacock, Bill Bruford.

"Improvizatia este intotdeauna cheia oricarei piese Oregon", spunea oboistul Paul McCandless intr-un interviu pentru digitalnews.com. "Este unul dintre lucrurile care ma intereseaza la muzica - elemental surpriza, capacitatea de a dezvolta idei spontan".

Line up: Ralph Towner la chitara si pian; Paul McCandless la oboi si instrumente de suflat; Paolino Dalla Porta la bass; Mark Walker la tobe si percutii.

Biletele la concertul trupei Oregon pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe www.eventim.ro

Mai multe detalii pe www.twinarts.ro