Mel B, membra a fostei trupe Spice Girls, spune ca ea si fostele sale colege "vorbesc mult" despre o posibila reunire a formatiei in 2016, cand se vor implini 20 de ani de la lansarea internationala a acesteia. Cantareata in varsta de 39 de ani spune ca ea si fostele sale colege de formatie, Geri Halliwell, Emma Bunton, Mel C si Victoria Beckham, nu au exclus ideea de a face ceva deosebit pentru a sarbatori a 20-a aniversare a trupei, informeaza contactmusic.com, citat de Mediafax.

Spice GirlsFoto: www.london2012.com

"Adica, ne-am reunit pentru Jocurile Olimpice (de la Londra, din 2012, n.r.) si nimeni nu credea ca ne vom reuni pentru asta. Anul viitor este a 20-a noastra aniversare. Poate vom face ceva. Cine stie", a spus Mel B.

Intrebata daca au inceput sa faca planuri, cantareata a declarat pentru E! News: ''Vorbim mult despre asta".

In februarie, patru cantece inregistrate in anul 2000 de trupa Spice Girls si nelansate niciodata oficial au fost publicate pe platforma de partajare de muzica online SoundCloud, insa au fost eliminate de pe site a doua zi. Cele patru piese, intitulate "A Day In Your Life", "Pain Proof", "If It's Lovin' On Your Mind" si "Right Back At Ya", ar fi fost inregistrate in aceeasi perioada cu cel de-al treilea si ultim album de studio al trupei britanice Spice Girls, "Forever", care a fost lansat in anul 2000. Piesa "Right Back At Ya" este o versiune a cantecului omonim care a fost inclus pe ultimul disc al trupei.

Piesele dateaza din perioada cand Spice Girls era o trupa formata din patru cantarete, dupa ce Geri Halliwell parasise grupul, in 1998, dupa turneul Spiceworld. Halliwell s-a alaturat din nou colegelor sale Victoria Beckham, Emma Bunton, Melanie Brown si Melanie Chisholm, pentru o serie de concerte si lansarea albumului "Greatest Hits" din 2007.

In 2012, grupul a avut o aparitie speciala in cadrul ceremoniei de inchidere a Jocurilor Olimpice de Vara de la Londra, iar, mai tarziu in acelasi an, un musical, "Viva Forever", a avut premiera in capitala britanica.

Ultimul album de studio al trupei, "Forever", a avut mult mai putin succes decat primele doua, in parte din cauza schimbarii genului muzical abordat, din pop adresat adolescentilor inspre R&B.

Aparitia celor patru cantece pe platforma de streaming audio SoundCloud a fost cel mai probabil o scurgere de informatii, tinand cont de faptul ca piesele au fost eliminate 24 de ore mai tarziu, dar este de asteptat ca ele sa fie oferite publicului in mod oficial, in conditiile in care, in 2016, se implinesc 20 de ani de la debutul trupei Spice Girls.

Formatia Spice Girls, creata in 1994, a cunoscut succesul dupa lansarea primului single, "Wannabe", in 1996, acesta situandu-se pe primul loc in topurile muzicale din 30 de tari. Astfel s-a nascut un fenomen international similar Beatlemaniei, "Girl Power".

Pe 31 mai 1998, in plin turneu, Geri Halliwell a anuntat ca va parasi trupa. Cele patru membre ramase - Victoria Beckham, Melanie Brown, Emma Bunton, Melanie Chisholm - au lansat un al treilea album in 2000, "Forever", iar trupa s-a destramat in februarie 2001.

In 2007, cantaretele s-au reunit pentru o scurta perioada de timp, pentru turneul "Return of the Spice Girls", care s-a bucurat de un enorm succes.