Cantaretul american Ben E King, o legenda a muzicii R&B, care a devenit celebru la nivel international datorita melodiei "Stand By Me", a decedat la varsta de 76 ani, anunta Mediafax citand BBC.

Ben E KingFoto: Captura YouTube

Ben E King a murit, joi, din cauze naturale, au confirmat reprezentantii acestuia.

Considerat o legenda a muzicii soul si R&B, Ben E King si-a inceput cariera muzicala in anii 1950 in trupa The Drifters, alaturi de care a interpretat melodii precum "There Goes My Baby" si "Save The Last Dance For Me".

Ulterior a urmat o cariera solo si a cucerit topurile muzicale americane cu melodia "Stand By Me", in 1961.

"Stand By Me" a continuat sa fie interpretata in ultimii 50 de ani de generatii de artisti din toate genurile muzicale, pana in prezent fiind cunoscute peste 400 de versiuni ale acestei melodii. Astfel, nume celebre precum Led Zeppelin, Jimi Hendrix si Bon Jovi, dar si Muhammad Ali au interpretat de-a lungul timpului aceasta melodie, conform relatarilor din presa internationala.

De-a lungul anilor, "Stand By Me" a intrat de noua ori in topul US Billboard 100, de doua ori cu versiuni interpretate de King si de sapte ori cu coveruri ale unor arsti ca John Lennon si Spyder Turner, conform BBC.

In 1999, BMI (Broadcast Music, Inc.) a anuntat ca aceasta melodie, compusa de Ben E. King, Jerry Leiber si Mike Stoller, a fost a patra cea mai difuzata piesa din secolul al XX-lea la televiziunile si radiourile americane.

In prima parte a acestui an, versiunea originala a melodiei interpretate de Ben E King a fost inclusa in Registrul National de Inregistrari de catre Biblioteca Congresului american.

Printre celelalte hituri ale lui Ben E King s-au numarat "Spanish Harlem", "Amor", "Don't Play That Song (You Lied)" si "Supernatural Thing - Part I".