Delegaţia României la Eurovision 2015 a plecat spre capitala Austriei luni, 11 mai. Înainte de îmbarcare, băieţii de la Voltaj au declarat că sunt optimişti şi pregătiţi pentru experienţa Eurovision, un eveniment special pentru orice artist.

Voltaj in aeroportFoto: TVR

„Abia aşteptăm să trăim experienţa aceasta! Ne-am pregătit foarte bine şi suntem gata de concurs. Sperăm ca staff-ul de la Viena să pună în scenă ideile noastre aşa cum le-am transmis, astfel încât show-ul să iasă cum ne-am dorit", sunt cuvintele cu care Călin Goia (Voltaj) porneşte spre cel mai mare concurs muzical european al anului, Eurovision 2015. Trupa Voltaj a decolat luni, 11 mai, de pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, alături de delegaţia TVR care îi însoţeşte la Viena, coordonată de Liana Stanciu.

„Am ascultat toate cântecele şi la fiecare ascultare mai descopăr câte ceva. Parcă mai mult ca oricând, în 2015 sunt foarte multe piese foarte bune. Ceea ce ne va evidenţia va fi felul în care cântăm, emoţia transmisă de Călin şi percepţia publicului. Ionuţ, copilul din videoclipul piesei De la capăt, va fi împreună cu părinţii lui la Viena, la finala Eurovision 2015. Tocmai pentru a arăta lumii că pentru asta luptăm: familii frumoase, împreună, unite. Alături de el şi de Voltaj, TVR duce la Viena mesajul unei generaţii”, a declarat Liana Stanciu, şeful delegaţiei României la Eurovision.

La rândul său, Iuliana Marciuc, producătorul proiectului din partea TVR, crede în puterea mesajului piesei De la capăt: „Plec la Viena împreună cu echipa TVR. Suntem încrezători şi optimişti. Avem piesa cu cel mai impresionant mesaj. Prin show-ul pe care l-am pregătit împreună cu organizatorii fazei internaţionale a concursului, sperăm ca acest mesaj să fie înţeles de toată Europa. Cred în Voltaj. Ştiam că sunt talentaţi, dar în această perioadă de pregătire am constatat că sunt şi adevăraţi profesionişti”.

Calificată în urma selecţiei naţionale din 8 martie, trupa Voltaj, va urca pe scena Eurovision Song Contest 2015 pe 19 mai, în prima semifinală a competiţiei, având numărul 15 de intrare în concurs. Alături de artiştii români, în prima semifinală participă: Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria. Voltaj va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2015, la Viena (Austria), cu piesa De la capăt.

Semifinalele şi finala Eurovision, din 19 şi 21, respectiv 23 mai, vor putea fi urmărite la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, precum şi online, pe TVR+.