In aceasta seara urca pe scena Eurovision, in prima semifinala, trupa Voltaj. Incepand cu ora 22.00, TVR 1, TVR HD, TVRi și online pe www.tvrplus.ro va fi transmisa prima semifinala a concursului in care reprezentantii Romaniei vor intra in competitie cu numarul 15.

Repetitie Voltaj, Eurovision 2015Foto: TVR

„Intru în semifinală cu gândul la românii din străinătate și la copiii pe care mulți dintre ei sunt nevoiți să îi lase acasă. Este un preț uriaș pe care îl plătesc pentru visul unui trai mai bun”, spune Călin Goia înainte de prima semifinală. „Melodia, show-ul de la Viena și întreaga campanie vizează o problemă care afectează oameni din mai multe țări și îmi doresc ca mesajul nostru să răzbată dincolo de ecranele televizoarelor. Iar cei de acasă, chiar dacă nu ne pot vota, știu că vor fi cu sufletul alături de noi și asta contează enorm”, adaugă solistul Voltaj.

Luni, reprezentanții României și cei ai celorlalte țări care evoluează în prima semifinală Eurovision au avut primele două repetiții cu costume și cu public în sală. A doua repetiție, chiar daca nu a fost transmisă în direct, a contat la fel de mult pentru calificare ca și semifinala din această seară, întrucât spectacolul a fost votat de juriile de specialitate din 20 de țări, votul lor contând în proporție de 50%, la fel ca al publicului.

Membrii trupei Voltaj s-au declarat mulțumiți de îmbunătățirile aduse show-ului lor pe scenă, în urma discuțiilor pe care le-au avut cu organizatorii în ultimele zile: „Suntem foarte mulțumiți că am reușit să transmitem emoția mesajului nostru”, declară Gabi Constantin, chitaristul trupei.

Juriile de specialitate din ţările participante la această primă semifinală şi-au exprimat voturile luni seara, la cea de-a doua repetiţie cu public. Marţi este rândul spectatorilor să îşi voteze favoriţii, după ce toate cele 16 piese concurente vor fi interpretate pe scena de la Wiener Stadthalle. Votul publicului, care va fi exprimat de către telespectatorii din ţările participante în prima semifinală, este luat în considerare în proporţie de 50%, alături de votul juriului.

Ordinea de intrare in concurs in prima semifinala:

1. R. Moldova - Eduard Romanyuta, cu ''I Want Your Love''

2. Armenia - Genealogy, cu ''Face the Shadow''

3. Belgia - Loic Nottet, cu ''Rhythm Inside''

4. Olanda - Trijntje Oosterhuis, cu ''Walk Along''

5. Finlanda - Pertti Kurikan Nimipaivat, cu piesa ''Aina Mun Pitaa''

6. Grecia - Maria Elena Kyriakou, cu ''One Last Breath''

7. Estoniei - Elina Born şi Stig Rasta, cu ''Goodbye to Yesterday''

8. Macedonia - Daniel Kajmakoski, cu ''Autumn Leaves''

9. Serbia - Bojana Stamenov, cu ''Beauty Never Lies''

10. Ungaria - Boggie, cu ''Wars for Nothing''

11. Belarus, - Uzari şi Maimuna, cu piesa ''Time''

12. Rusia - Polina Gagarina, cu ''A Million Voices''

13. Danemarca - Trupa Anti Social Media cu ''The Way You Are''

14. Albania - Elhaida Dani, cu ''I'm Alive''

15. Romania - Trupa Voltaj, cu ''De la capăt''

16. Georgia - Nina Sublati, cu ''Warrior''