Voltaj, trupa care reprezinta Romania la Eurovision 2015, va canta sambata seara in finala concursului, la Viena. Voltaj va intra in competitie pe pozitia 20, dupa Letonia si inaintea Spaniei. Romanii pot urmari finala de sambata in direct, de la ora 22.00, la TVR 1, TVR HD, TVRi si online pe www.tvrplus.ro. Finala Eurovision este precedata, de la ora 21.00, de emisiunea Viena, venim!, prezentata de Irina Cordoneanu, Florina Constantinescu si Ioana Voicu, informeaza TVR.

Repetitie Voltaj, Eurovision 2015Foto: TVR

27 de piese vor intra in finala care va putea fi urmarita de publicul din 40 de tari. Lituania, Polonia, Slovenia, Suedia, Norvegia, Muntenegru, Cipru, Azerbaijan, Letonia si Israel au fost anuntate, pe rand, de catre prezentatoarele Eurovision 2015, drept castigatoare ale semifinalei a doua a concursului. Dupa ce artistii au tras la sorti aparitia in prima sau in a doua jumatate a Finalei, organizatorii au facut publica ordinea intrarii in concurs a celor 27 de tari.

In ce ordine vor urca finalistii pe scena Eurovision 2015:

1. Slovenia

2. Franta

3. Israel

4. Estonia

5. Marea Britanie

6. Armenia

7. Lituania

8. Serbia

9. Norvegia

10. Suedia

11. Cipru

12. Australia

13. Belgia

14. Austria

15. Grecia

16. Muntenegru

17. Germania

18. Polonia

19. Letonia

20. Romania

21. Spania

22. Ungaria

23. Georgia

24. Azerbaijan

25. Rusia

26. Albania

27. Italia

Mihai Traistariu, Paula Seling, Dan Manoliu si Mihai Pocorschi sunt cei care introduc telespectatorii TVR 1, TVR HD si TVRi in atmosfera evenimentului muzical al anului. Intr-un cadru relaxat, in Beraria H, cei patru invitati ai Irinei, Florinei si Ioanei isi povestesc experientele legate de Eurovision, comenteaza concursul din acest an si parcursul trupei Voltaj. Tot la Viena, venim!, telespectatorii vor vedea mesajele baietilor de la Voltaj, in direct, inaintea concursului, precum si mesaje de la telespectatori. Emisiunea se transmite si online, pe TVR+.

Joi, trupa Voltaj a cantat pentru fanii Eurovision in piata din fata Primariei Vienei, unde reprezentantii Romaniei au fost incurajati si aplaudati chiar si in timpul probelor de sunet. Sute de oameni s-au adunat la Eurovision Village, unde au cantat si au dansat pe piesele trupei Voltaj. Dupa concert, membrii trupei au fost asaltati de spectatori, pentru interviuri, fotografii si autografe. La concert a venit si Dragos Patraru, cel care ne vorbeste in fiecare seara despre Starea natiei, la TVR 1. Cunoscutul realizator sarbatoreste, zilele acestea, 16 ani de casnicie, iar surpriza pe care i-a facut-o sotiei sale a fost o intalnire cu trupa Voltaj, chiar la Viena.

Dupa amiaza, membrii delegatiei noastre s-au intalnit cu romanii din Austria la standul ICR de la cinematograful Urania din Viena, pentru o sesiune de autografe si fotografii. Romanii din Viena i-au primit calduros, au fredonat cu Voltaj refrenul "De la capat" si s-au fotografiat cu artistii. La plecare, baietii au intalnit-o pe Getty Caspers, cea care, in 1975, aducea trofeul Eurovision in Olanda. Artista a stat de vorba cu reprezentantii Romaniei si le-a oferit cateva "ponturi" despre participarea la concursul muzical european.