Finala Eurovision 2015, care a fost organizată sâmbătă seară la Viena şi a fost câştigată de Måns Zelmerlöw din Suedia, a fost urmărită de aproximativ 195 de milioane din 45 de ţări, între care s-a numărat şi China, care a difuzat această competiţie pentru prima dată, potrivit variety.com, citat de Mediafax.

Måns Zelmerlöw a câştigat competiţia din acest an, cu piesa "Heroes", care a obţinut un total de 365 de puncte. Pe locul al doilea în clasamentul final s-a situat reprezentanta Rusiei, Polina Gagarina, care a interpretat melodia "A Million Voices", în timp ce Italia a ocupat locul al treilea.

Reprezentanţii celor 27 de ţări din finala Eurovision, între care s-a numărat pentru prima dată şi Australia, au cântat în faţa unui public de 10.000 de persoane, la Wiener Stadthalle din capitala Austriei.

La concursul Eurvision 2015 au participat 40 de ţări, semifinalele din 19 şi 21 mai şi finala de sâmbătă seară fiind acoperite de la Viena de peste 1.600 de jurnalişti din 85 de ţări.

Show-ul, realizat de European Broadcasting Union (EBU) şi radiodifuzorul public austriac ORF, a fost prezentat de Arabella Kiesbauer, Alice Tumler şi Mirjam Weichselbraun, alături de artistul travestit Conchita Wurst, care a câştigat ediţia din 2014 a competiţiei, cu piesa "Rise Like a Phoenix".

Trupa Voltaj, care a reprezentat România la Eurovision 2015, s-a situat pe locul al 15-lea în finala care a avut loc sâmbătă seară, la Wiener Stadthalle. Voltaj a interpretat melodia "De la capăt/ All Over Again" şi a obţinut un total de 35 de puncte.

Finala Eurovision 2015 de la Viena a fost transmisă în România, în direct, de TVR 1, TVR HD, TVRi şi online pe www.tvrplus.ro.