Fragila si puternica in acelasi timp, la fel ca dragostea de care vorbeste in cantecele ei, Hindi Zahra (nascuta in Maroc in 1979) debuteaza ca muzician pe scenele din Paris, acolo unde locuieste de la varsta de 15 ani. Compozitiile sale sunt soundtrack-ul ce ne-ar putea insoti iubirile fulgeratoare, impartasite, dar si acelea pe care le pierdem. Cu o muzica in culori precum o esarfa de matase care iti aluneca din mana si se ridica luata de vant, Hindi e exotica si capricioasa, fara sa-si piarda eleganta simplitatii.

Concert Hindi ZahraFoto: Twin Arts

Probabil cel mai bine definita de stilul world music, artista se inspira din sonoritati gypsy, folk american, jazz sau blues pe care le transforma treptat in bijuteriile ei proprii, precum hit-ul "Beautiful Tango" care a facut-o celebra.

Discul de debut,"Handmade" a primit in 2010 Premiul Constantin pentru descoperirea anului in Franta. A fost comparata cu Beth Gibbons de la Portishead, Billie Holiday sau Patti Smith. Compozitor, multi instrumentist si producator, Hindi Zahra si-a facut debutul cinematografic anul trecut in filmul The Cut al regizorului german de origine turca, Fatih Akin.

Hindi Zahra concerteaza pentru prima data in Romania alaturi de trupa sa ( doi chitaristi, percutie si bas), ocazie cu care isi va promova noul disc, "Homeland". De pe acest album a fost lansat deja single-ul si videoclipul "Any Story".

Care este povestea lui? O noua calatorie pentru Hindi, de aceasta data in Marocul natal. "Homeland" se opreste undeva in Marrakech, intre munti si ocean. O intoarcere la radacini, o privire intoarsa catre ea insasi care pune in miscare un dans peste coasta oceanului. Hindi Zahra este in cautarea unui sound hipnotic al unei calatorii care incepe si se termina acasa, dupa ce trece dincolo de frontiere si genuri muzicale.

Program

Concertul are loc pe 15 octombrie 2015, ora 20:00 la Sala Radio din Bucuresti.

Accesul in sala se face incepand cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toata durata concertului.

Bilete

Biletele costa 80, 120, 140 de lei in functie de categorie si pot fi cumparate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe www.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro si pagina de Facebook Twin Arts.

Video