Garana Jazz Festival, cel mai important eveniment open-air de jazz din centrul si estul Europei, va avea loc in perioada 9-12 iulie 2015 si este organizat, ca in fiecare an, de Fundatia Culturala Jazz Banat din Timisoara. Festivalul are loc in Poiana Lupului, in localitatea Garana din Muntii Semenic, Caras-Severin.

GjazzFest 2015Foto: webPR.ro

3 Grammy la Garana 2015

Garana Jazz Festival implineste 19 ani si si-a dovedit aptitudinile de-a lungul anilor. Au urcat deja pe scena 7 castigatori si 4 nominalizati ai premiilor Grammy. In plus, multe dintre formatiile prezente la festivalul din muntii Semenic au cantat in premiera in Romania, iar succesul de aici a dus la multe concerte in alte orase din tara.

In 2015, cu ajutorul unor parteneri vechi si noi, Garana Jazz Festival is proud to present trei castigatori ai premiilor Grammy, fiecare mai impresionant si diferit decat celilalti.

Gonzalo Rubalcaba, castigator de 2 ori al Grammy Awards (ca producator) si al Latin Grammy Awards, la categoria Best Latin Jazz Album, este cel mai important pianist de jazz cubanez al zilelor noastre.

Cu 40 de ani de cariera, 4 premii Grammy, peste 20 de albume solo si zeci de albume in calitate de co-lider si sideman, Stanley Clarke a cucerit de mult timp titlul mult ravnit de ¬legenda vie¬ printre muzicienii de jazz.

Pentru scena de jazz fusion si funk jazz, Snarky Puppy, castigatori ai premiului Grammy in 2014 pentru "Best RnB Performance", reprezinta una dintre cele mai spectaculoase trupe.

Garana 2015, un festival mai mare

Dupa multi ani doar in Poiana Lupului, festivalul s-a extins. In timpul zilei, jazzul se reintoarce in curtea hanului La Rascruce, locul unde festivalul s-a nascut. Acustica bisericii vechi din Valiug, localitatea cea mai apropiata de Garana, va fi pusa din nou in valoare, de data aceasta pentru publicul de jazz.

Ambele noi scene ale festivalului sunt dedicate in exclusivitate proiectelor artistilor romani.

Garana 2015, un nou drum

De la nasterea festivalului, acum 19 ani, singura cale de acces a fost dinspre vest. Soseaua Resita-Garana a fost folosita de artisti straini, in prima lor vizita in Romania, de muzicieni romani din diaspora si de trupele romanesti nou nascute. Pe un drum superb, prin munti si pe serpentine, spre o noua Mecca a jazzului din Romania. Pe noua sosea Slatina-Timis - Garana, urca pe munte si pe scena mai multe trupe romanesti decat oricand inainte.

Garana creeaza dependenta

Locul aproape neatins in restul anului ofera zile calduroase, seri racoroase, paduri virgine, lacuri, privelisti, soare si ploaie. Natura este salbatica, asa cum trebuie sa fie! Muzica te invaluie sau te ademeneste ¬ din fiecare directie suna altfel. Alaturi de cei mai faini muzicieni de jazz, alaturi de un public impresionant de fidel, in slapi sau cizme de guma, veti deveni dependenti de Garana!

Utile

www.garana-jazz.ro

https://www.facebook.com/events/839215726158500/

www.facebook.com/GaranaJazzFest

www.twitter.com/GaranaJazzFest

www.instagram.com/garanajazzfestival/

Biletele

Abonament complet - 300 ron

Bilet pentru o zi - 80 ron

Bilet pentru 3 zile - 230 ron

Bilet pentru fiecare din celelalte scene - 20 ron

Program

Line-up Garana 2015

Scena principala - ora 19.00

Joi, 9 iulie

Enzo Favata Quartet

Nighthawks

Tigran Hamasyan Trio

Gonzalo Rubalcaba-Volcan Projekt

Vineri, 10 iulie

Arifa

Adam Baldych & Pawel Kaczmarczyk

Ralph Towner & Wolfgang Muthspiel

Vlatko Stefanovski Trio

Sambata, 11 iulie

Renaud Garcia-Fons

Sebastian Spanache Trio

Bireli Lagrene Gypsy Project

Stanley Clarke Quartet

Duminica, 12 iulie

Stefano Battaglia Trio

Snarky Puppy

Stucky / Doran / Studer / Tacuma - Hendrix Project

Scena Biserica Veche - Valiug - ora 11.00

Vineri, 10 iulie - Cari Tibor Project

Sambata, 11 iulie - Nicolas Simion & Zoltan Lantos - Magic Drops

Duminica, 12 iulie - Sebastian Spanache & Teodor Pop

Scena La Rascruce - Garana - ora 14.00

DUMItRIO

Marius Iacovania & Stefan Neagu

Twisted Blue

Romanian Jam Session

Sustinatorii Garana Jazz Fest 2015

PARTENERI:

Ministerul Culturii, Consiliul Judetean Caras-Severin, Consiliul Judetean Timis, Institutul Cultural Roman, Institutul Polonez, Institutul Francez din Timisoara, Centrul Cultural German din Timisoara, Pro Helvetia, Primaria Resita, Forumul Cultural Austriac, Institutul Italian De Cultura Vitto Grasso.

SPONSORI:

Silva, Kathrein, Rubyn Meyer-Doru & Trandafir, Bioclinica, Societatea de administrare a Castelului Bran, Jagermeister, Nissan, Autoeuropa, CM Metal Trading, BRD Group Societe Generale, Egeria, Simbol Print, Gasthof-Tirol, Lupo Touring, Eta2U, Pro Air Clean.

PARTENERI MEDIA:

TVR Timisoara, Radio Romania, Evenimentul Zilei, Hotnews, Dilema Veche, Observator Cultural, Zile si Nopti, Radio Impuls, Radio Transilvania, Radio Fi, Pressalert , Muzica De Vest, Radio Banatlink, Concerte-az