Piesele muzicale noi vor fi lansate simultan, in peste 45 de tari, in fiecare vineri, de la ora 00,01 incepand din 10 iulie, initiativa fiind cuprinsa in proiectul 'New Music Fridays', transmite Agerpres. Astfel, piesele si albumele muzicale vor fi lansate la ora 00,01 in zilele de vineri, in fiecare saptamana, in peste 45 de tari.

Conceptul 'New Music Fridays' a fost implementat de catre casele de productie, retaileri si artisti internationali si aduce o noua abordare: iubitorii de muzica din tari diferite vor avea acces in aceeasi zi la piesele si albumele nou-lansate.

Pana in prezent, piesele si albumele muzicale erau lansate, in functie de tara, in zile diferite ale saptamanii. Casele de productie, distribuitorii si retailerii s-au implicat deopotriva pentru a-si coordona lanturile lor de aprovizionare si practicile de marketing.

In prezent, doar 11 tari lanseaza piesele muzicale in ziua de vineri, in timp ce in celelalte tari se va schimba ziua in care albumele si single-urile noi vor fi disponibile. Tranzitia la nivel mondial catre 'New Music Fridays' a fost supravegheata de catre un grup de coordonare internationala.