VIDEO Cantareata Angela Ciochina a murit la 60 de ani
Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov a fost solicitat, marti, in jurul orei 11.40, la locuinta artistei, medicii constatand cand au ajuns decesul acesteia. Potrivit primelor estimari, cantareata ar fi murit in urma cu trei - patru ore. Apelul la 112 a fost facut de menajera artistei.
Potrivit unor surse medicale, Angela Ciochina avea afectiuni hepatice si i se facuse rau luni seara, dar nu a vrut sa cheme atunci ambulanta.
Angela Ciochina, nascuta pe 17 aprilie 1955, in comuna Urecheni, judetul Neamt, a absolvit Conservatorul "Ciprian Porumbescu" din Bucuresti in 1978, fiind colega de generatie cu regretata Mihaela Runceanu.
Imediat dupa terminarea facultatii a fost angajata la Ansamblul "Doina" al Armatei. A intreprins turnee in tara cu Ansamblul artistic al UTC (1975 - 1981) si cu Ansamblul "Doina" al Armatei (1978 - 1981). De asemenea a concertat si in strainatate in tari precum Bulgaria, Rusia, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Grecia si Turcia.
A lansat cateva slagare de mare succes cum ar fi: "Esti numai tu", "Odata cu cintecul" (George Grigoriu), "Am vrut" (Dan Stoian), "Salcamul de pe strada mea" (Cornel Fugaru), "Un copil" (Jolt Kerestely), "Marea mea" (Horia Moculescu).
Dupa plecarea din tara a Mihaelei Mihai, i-a fost incredintata celebra piesa "Salcia", de Horia Moculescu.
Un mare succes al carierei sale a fost albumul "Drumuri paralele" (Electrecord, 1985) cu piese compuse de Victor Socaciu. S-a retras din muzica la sfarsitul anilor '80.
Angela Ciochina a fost si o apreciata profesoara de canto.

VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO De ce nu pot să aleg tipul de vaccin cu care mă vaccinez?
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
INTERVIU Răsvan Radu, UniCredit: Au scăzut mult cererile de suspendare la plată a ratelor în ianuarie-februarie 2021 față de 2020
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon