Gabriel Cotabita a fost externat. Spitalul Elias: Cantaretul isi va continua recuperarea in ambulatoriu
"Starea la externare este ameliorata. Din punct de vedere cardiologic, Gabriel Cotabita este purtator de defibrilator automat, pentru prevenirea recurentei aritmiilor severe. Psihic si neurologic are un status net ameliorat fata de internare", a spus directorul medical al Spitalul Clinic de Urgenta Elias.
Gabriel Cotabita va continua recuperarea in ambulatoriu si va reveni la control medical periodic sau ori de cate ori este nevoie, a mai spus doctorul Dana Safta.
Directorul medical a precizat ca Gabriel Cotabita a beneficiat de asistenta medicala gratuita.
"Pacientul a beneficiat de asistenta medicala complet gratuita, asigurata prin sistemul public de sanatate", a spus dr. Dana Safta.
Gabriel Cotabita a fost internat la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Floreasca in 8 mai, dupa ce a fost gasit in stop cardio-respirator, in stare de inconstienta, intr-o sala de fitness de la un hotel din Capitala.
Cotabita a fost transferat, pe 16 iunie, la Spitalul Elias, pentru un proces complex de recuperare.
La Spitalul de Urgenta Floreasca a fost inceputa o ancheta, dupa ce o infirmiera s-a fotografiat in pat langa Gabriel Cotabita, cand acesta era in Sectia de Terapie Intensiva.
Conducerea Spitalului Floreasca din Capitala s-a autosesizat si a dispus constituirea unei comisii disciplinare in acest caz, dupa ce in presa au aparut informatii si o fotografie in care se vede cum infirmiera sta pe pat, alaturi de Gabriel Cotabita, si il ia in brate.
Pana la finalizarea anchetei, contractul de munca al infirmierei a fost suspendat. De asemenea, a fost sesizat Consiliul de Etica al spitalului, pentru a efectua verificari, au spus reprezentantii Spitalului Floreasca.
Angajata spitalului nu este personal medico-sanitar, ci de ingrijire si lucreaza de mult timp in Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Floreasca, au precizat oficiali ai unitatii sanitare.
Legea drepturilor pacientului interzice furnizarea oricaror date medicale sau fotografii ale bolnavilor fara acordul acestora sau al familiilor celor internati.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi