Prima editie a UNTOLD Festival, care a avut loc in perioada 30 iulie - 2 august la Cluj-Napoca, a atras peste 240.000 de participanti, potrivit organizatorilor. In total, 170 de artisti au creat o atmosfera memorabila timp de peste 88 de ore si, in medie, 60.000 de festivalieri s-au bucurat zilnic de prestatiile acestora.

HotNews.roFoto: Hotnews

Filmare cu drona

Intre 29 iulie si 2 august, site-ul festivalului a inregistrat aproape 500.000 de vizitatori unici, cu un minimum de 1.400 de vizitatori aflati simultan pe site in orice moment al zilei. Accesarile site-ului www.untoldfestival.com au fost realizate in proportie de 53% de pe dispozitive mobile. Conform datelor analitice inregistrate, peste 75% dintre vizitatori au varste cuprinse intre 18 si 34 de ani si vin din tari precum: Romania, Marea Britanie, Germania, SUA, Ungaria, Italia, Franta, Spania, Olanda, Austria.

Potrivit organizatorilor, utimele doua seri de festival au inregistrat varfuri de audienta in premiera pe scena principala pentru prestatiile headlinerilor Armin van Buuren si David Guetta. AVICII, ARMIN van BUUREN, DAVID GUETTA si ATB sunt doar cativa dintre artistii care au comunicat pe conturile lor de Facebook sau Instagram, experienta inedita din cadrul concertelor sustinute la UNTOLD Festival, postarile lor adunand zeci de mii de aprecieri din toata lumea.

"Dorim sa multumim festivalierilor si comunitatii clujene pentru ca au fost alaturi de noi. Am avut un public cu un comportament exemplar, care ne-a sprijinit sa realizam o prima editie de succes. Apreciem intelegerea comunitatii locale si va reasiguram de toata implicarea noastra de a respecta toate normele referitoare la amprenta in comunitate pe parcursul festivalului, fara de care acesta nu ar fi fost o reusita. Ne bucuram ca dupa mai bine de sapte luni de munca continua, in care am visat si am sperat sa cream un eveniment memorabil, am reusit sa oferim publicului o experienta unica in Romania. Peste 150 de artisti au avut parte de showuri de neuitat la Cluj-Napoca si toti vor sa se reintoarca anii viitori in fata aceluiasi public de neegalat. Eforturile noastre au fost rasplatite de entuziasmul si aplauzele unui public nespus de frumos, pe care speram sa-l vedem si la editia urmatoare", spune Bogdan Buta, Director General UNTOLD Festival.