“Eroina blues-ului modern”, “fenomenul venit din Serbia”, “Jimi Hendrix in varianta feminina”, dupa cum a scris presa din intreaga lume despre ea, Ana Popovic, cea care a cucerit iubitorii de blues din Europa, dar si de peste Ocean prin vocea, compozitiile si acordurile chitarei sale si prin prezenta sa supersexy pe scena, va veni pentru prima data in Romania, pe 19 decembrie, la Cinema Patria.

Ana PopovicFoto: Poster

O cantareata extraordinara, chitarista la superlativ si o foarte talentata compozitoare, despre Ana Popovic s-a spus ca “poate sa cante blues al naibii de bine, este sexy, cool si are o tehnica criminala de a canta la chitara – adica tot pachetul”, scria Guitar World despre cantareata originara din Serbia care a reusit sa se impuna in chiar patria blues-ului prin stilul sau – un mix original intre blues, rock, funk, la care se adauga o voce puternica si cu un timbru particular.

B.B. King, Robert Cray, Buddy Guy, Robert Randolph, Warren Haynes, Jonny Lang, Bootsy Collins, Quinn Sullivan, Dweezil Zappa au fost partenerii de scena ai sarboaicei care a luat cu asalt lumea europeana a blues-ului inainte de a incepe sa inregistreze in New Orleans si L.A. Anul acesta, Ana Popovic i s-a alaturat lui Joe Bonamassa si festivalului organizat de celebrul musician, Keeping the Blues Alive si a cantat alaturi de nume ca John Hiatt, Robben Ford si Robert Randolph. In 2014, Ana Popovic a fost singura artista feminina invitata sa se alature turneului mondial Experience Hendrix care a celebrat muzica si geniul idolului ei de o viata, Jimi Hendrix.

Nominalizata in mai multe randuri la premiul “Contemporary Blues Female Artist of the Year” din cadrul “Blues Music Award”, prima artista europeana nominalizata la premiul pentru “cel mai bun debut” la Festivalul din Memphis, castigatoare a premiului “Best Blues DVD” la “Blues Matters Awards” din Marea Britanie, sarboaica Ana Popovic este a treia generatie care se naste cu chitara in mana si cu muzica in sange din familia sa. Bunicul sau a cantat la chitara intr-un stil gypsy jazz, iar tatal sau a fost cel care i-a insuflat pasiunea pentru chitara: “Am crescut ascultand blues. Acasa ascultam foarte mult muzica buna. Primul cantec pe care l-am cantat acasa a fost un blues, in limba engleza, cu mult inainte de a intelege ce anume spuneau versurile”, isi aminteste Ana Popovic. Insa peste ani, sarboaica a ajuns sa cante pe aceeasi scena cu muzicienii pe care i-a admirat inca de cand era copil. “A fost coplesitor”, spune Ana Popovic.

Ana Popovic va concerta pentru prima data in Romania pe 19 decembrie, de la ora 19.30, la Cinema Patria, la invitatia Vreau Bilet. Biletele cu preturi intre 90 si 180 de lei pot fi achizitionate de pe www.vreaubilet.ro, dar si de la standul Vreau Bilet din Unirea Shopping Center Bucuresti.