Antonio Sanchez & Migration pentru prima data in Romania, la Jazz Night Out!

Antonio Sanchez & MigrationFoto: Twin Arts

Antonio Sanchez, unul dintre cei mai mari bateristi ai lumii, castigator a 4 premii Grammy, concerteaza la Bucuresti pe 6 decembrie 2015!

Nascut in 1971 in Mexic, Sanchez a inceput sa cante la tobe la varsta de 5 ani. A studiat la Berklee College of Music si New England Conservatory de unde a absolvit cu Magna Cum Laude in Jazz Studies. Are un master in Jazz Improvization, iar primul sau album solo(2007) a fost inregistrat alaturi de celebritati ca Pat Metheny (in al carui grup canta de 15 ani), Chick Corea, Chris Potter, David Sanchez si Scott Colley.

Versatilitatea si influentele muzicale dintre cele mai diverse au creat o amprenta inconfundabila a instrumentistului si compozitorului ce se regaseste pe nu mai putin de 100 de albume inregistrate cu Paquito D'Rivera, Danilo Perez, Avishai Cohen, Gary Burton, Dianne Reeves, Joshua Redman, John Patitucci, Dee Dee Bridgewater etc.

In 2014 Antonio Sanchez a compus coloana sonora pentru filmul american Birdman (castigator a 4 premii Oscar)- al reputatului regizor Alejandro Gonzalez Inarritu (Biutiful, Babel), creatie care i-a adus o nominalizare la Golden Globe pentru Best Original Score, dar si premii, Soundtrack Stars la Venice Film Festival fiind doar unul dintre acestea.

Improvizatiile sale organice sustin ritmul filmului, un element inedit fiind sunetul ,,patinat,crud, obtinut prin reinregistrarea tobelor. De altfel, dupa cum marturiseste si Inarritu, muzica compusa de Sanchez este un personaj in sine; tobele, cu sunetul lor visceral si jazzy sunt bataile de inima ale personajelor.

Sanchez a continuat experienta din Birdman in ceea ce el numeste cel mai ambitios proiect al sau - albumul Meridian Suite - reunind muzicieni despre care artistul crede ca sunt capabili sa cante orice partitura muzicala.

Grupul va prezenta in premiera la Bucuresti aceasta ,,aventura electro acustica ce integreaza elemente de rock si improvizatie, o declaratie muzicala indrazneata despre ceea ce ar putea insemna jazz-ul modern.

Artistul mexican exploreaza pe acest disc conceptul meridianelor ca spatiu de intalnire dintre sunete, emotii si idei. Meridian Suite este gandit caun roman sonor si contureaza perfect identitatea si evolutia muzicala a instrumentistului. Albumul puncteaza un moment important in cariera celui pe care Pat Metheny il considera unul dintre cei mai daruiti bateristi contemporani.

Dupa ce a demonstrat tot ce era de demonstrat ca virtuoz, Antonio Sanchez trece cu propriul sau grup la o alta etapa, aducand pe scena energia irezistibila a unui quartet care sfideaza conventiile si redefineste experienta de concert.

Antonio Sanchez & Migration va concerta pe 6 Decembrie, ora 20:00 la Sala Radio din Bucuresti in cadrul Jazz Night Out, in formula: Antonio Sanchez-tobe, Seamus Blake-saxofon, John Escreet-pian, Matt Brewer-contrabas.

Creata de Twin Arts, Jazz Night Out este una dintre cele mai fresh platforme muzicale din Romania. Mereu conectata la nou, Jazz Night Out aduce pe scenele din Bucuresti cei mai cool si iubiti artisti de jazz ai lumii.

Program

Accesul in sala se face incepand cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toata durata concertului.

Bilete

Biletele pentru acest eveniment costa 95, 135, 155 de lei in functie de categorie si potfi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe www.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro si paginile de Facebook Twin Arts si Jazz Night Out.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=tUC98v_r-yc

Urmatoarele concerte Twin Arts:

10 si 11 octombrie-Avishai Cohen Trio-Sala Radio

15 octombrie-Hindi Zahra-Sala Radio

19 noiembrie-Ibrahim Maalouf-Kalthoum-Sala Radio

26 noiembrie-Brad Mehldau Trio-Sala Radio