Festivalul International "Serile de chitara" continua cu doua recitaluri: a treia seara este dedicata unuia dintre cei mai apreciati chitaristi din lume, italianul Carlo Marchione, al carui recital se va desfasura sambata, 14 noiembrie, ora 19, in sala de concerte "George Enescu" a Universitatii Nationale de Muzica. Muzician rafinat, cu o tehnica impecabila, Carlo Marchione propune o calatorie muzicala care porneste din secolul al XVIII-lea, de la sonatele italianului Domenico Scarlatti, trece prin muzica dramatica a spaniolului Fernando Sor, ajungand in secolele XX si XXI prin doua lucrari prezentate in premiera la noi, semnate de Ferdinand Rebay, compozitor austriac si Konstantin Vassiliev, chitarist-compozitor din Rusia.

Afis serile de Chitara, 3 noiembrieFoto: Asociatia Culturala Kitharalogos

A patra seara il va aduce in fata publicului pe chitaristul de jazz Sorin Romanescu, intr-un concert intitulat "Self dialogues", la Godot Cafe Teatru, pe 15 noiembrie, incepand cu ora 21.30. Muzicianul propune un recital solo in doua parti constituit din improvizatii pe marginea unor teme de jazz, teme proprii sau chiar improvizatii spontane: ideea de dialog cu sine nu este doar o metafora, ci se va reflecta in mod explicit in timpul recitalului.

Carlo Marchione va fi prezent din nou pe 15 noiembrie la Universitatea Nationala de Muzica, de data aceasta in calitate de muzicolog si pedagog, adresandu-se de la ora 10.30 studentilor si elevilor in conferinta cu titlul "Retorica si afecte in Fantaisie elegiaque, op. 59 de Fernando Sor", urmata de un masterclass mult-asteptat dedicat tinerilor chitaristi.

Intrarea la evenimente este libera, in limita locurilor disponibile. Pentru concertul de la Cafe Godot, se pot face rezervari la numerele de telefon 021 31 61 682 si 0736 414 244 sau la adresa de email: rezervari[at]godotcafeteatru.ro.

Mai multe informatii pe www.kitharalogos.ro sau www.facebook.com/kitharalogos.

Contact: kitharalogos[at]gmail.com.

Organizator: Asociatia Culturala Kitharalogos

Sponsor principal: Hora S.A., Reghin

Proiect cofinantat de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania

Parteneri: Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, Centrul National de Arta "Tinerimea Romana", Muzeul National "George Enescu", Fundatia ACCUMM, Aperto, D'Addario Foundation, Institutul Cervantes, Institutul Francez, Institutul Italian, Colegiul National de Arte "Dinu Lipatti", Cafe Godot

Parteneri media: RFI Romania, Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural, HotNews.ro, Dilema Veche, Observator Cultural, Liternet, Metropotam