Cantareata pop americana Taylor Swift si rapperul american Kendrick Lamar au primit cele mai multe nominalizari la Premiile Grammy, trofeele industriei muzicale din Statele Unite, a caror ceremonie va avea loc pe 15 februarie 2016, scrie AFP.

Kendrick Lamar si Taylor Swift, cele mai multe nominalizari la GrammysFoto: grammy.com

Kendrick Lamar a primit cel mai mare numar de nominalizari, 11 in total. El a fost deja recompensat cu doua trofee la editia precedenta, pentru cea mai buna prestatie rap si pentru cel mai bun cantec rap, cu piesa sa "I".

Rapperul californian a fost nominalizat in acest an in special la categoria albumul anului, pentru albumul sau "To Pimp A Butterfly", si la cantecul anului, pentru piesa "Alright".

In ceea ce o priveste pe Taylor Swift, aceasta a fost nominalizata la trei dintre cele patru categorii majore: albumul anului, pentru materialul "1989", discul anului si cantecul anului, pentru melodia sa "Blank Space".

Artista in varsta de 25 de ani, care a trecut de la country la pop cu ultimul sau album, a primit deja sapte Grammy Awards in anii trecuti. Ea se afla in prezent in turneu in Australia.

Inainte de lansarea, la 20 noiembrie, a albumului "25" al cantaretei britanice Adele, "1989", lansat in 2014, era discul cel mai bine vandut in intreaga lume in 2015.

Fenomen al industriei muzicale, Adele nu a putut fi nominalizata in acest an intrucat albumul sau a aparut prea tarziu.

Vezi intreaga lista a nominalizatilor la Grammy Awards 2016