Trei tineri muzicieni: pianista Diana Ionescu (Romania), violoncelistul Pau Codina (Spania) si violonistul Vlad Maistorovici (Romania) va invita duminica, 20 decembrie, la Muzeul National Cotroceni la Vibrate!Festival Christmas Concert.

afis_cotroceni_webFoto: webPR.ro

Concertul va incepe la ora 18:00, in Salonul Cerchez al Muzeului National Cotroceni (Bulevardul Geniului nr. 1, Sector 6 - Intrarea din Soseaua Cotroceni vis-a-vis de Gradina Botanica).

Organizatori Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura, Asociatia Culturala Paul Constantinescu 2009 si Muzeul National Cotroceni.

Concertul este organizat cu sprijinul Administratiei Prezidentiale - Departamentul Cultura, Culte si Centenar si in parteneriat cu Ambasada Regatului Spaniei in Romania, Institutul Cervantes din Bucuresti, Kaufland Romania, Tarom, Floria.ro, Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, Kitarodia, Aurel Virlan Photography si The Cheescake.

Evenimentul aflat sub patronajul Ambasadei Republicii Italiene in Romania, se inscrie in strategia de promovare a celei de-a doua editii a Festivalului International de Muzica de Camera si Arte "Vibrate !festival" - Brasov, care va avea loc in perioada 19 - 26 iunie 2016.

In program piese de: Arcangelo Corelli, Ludwig van Beethoven si Robert Schumann. Participarea la eveniment se face pe baza de invitatie.

Diana Ionescu, pian / co-director "vibrate!festival" - Castigatoare a Concursului International "George Enescu"

Absolventa a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti si Guildhall School of Music and Drama din Londra, Diana Ionescu este castigatoarea Marelui Premiu al Concursului International de Pian George Enescu, precum si a premiului de excelenta Alexis Weissenberg. A concertat in cadrul unor festivaluri importante precum Verbier Festival, Progetto Martha Argerich-Lugano, Kyoto Music Festival, Festivalul George Enescu si St. Prex Classics Festival si in colaborari cu Belcea Quartet, Cvartetul Transilvan, soprana Teodora Gheorghiu si dirijorul Gabriel Bebeselea.

Pau Codina, violoncel - Castigator al Concursului Jeunesses Musicales Madrid

Pau Codina s-a nascut in 1988 la Barcelona, si dupa ce a absolvit Yehudi Menuhin School in 2006 si Guildhall School of Music and Drama din Londra in 2010, si-a continuat studiile la Chapelle Musicale Reine Elisabeth din Bruxelles. Invitat al multor festivaluri, intre care faimoasele Manchester Cello and Chamber Music Festival si Kronberg Cello Festival. Pau a fost distins cu premii la multe concursuri internationale, ca MBF Guilhermina Suggia, premiul Schlosskonzert al festivalului de violoncel de la Kronberg, premiul III si premiul criticii la concursul Primer Palau din Barcelona, si cel mai recent premiul I si premiul EMCY la concursul Jeunesses Musicales Madrid.

Vlad Maistrovici, vioara / director artistic "vibrate!festival" - Castigator al Concursului International "Geroge Enescu"

Nascut in Ploiesti in 1985, a fost elev al Liceului de Arta "Carmen Sylva". La varsta de 16 ani obtine o bursa la prestigioasa scoala de muzica Yehudi Menuhin School din Londra. Isi continua studiile de vioara si compozitie la Royal College of Music Londra si la Conservatorul din Lausanne, unde a obtinut diploma de Master Solist. Laureat al concursurilor internationale, este prezent pe marile scene ale lumii in calitate de violonist si compozitor, in compania unor orchestre prestigioase si in cadrul festivalurilor internationale din Europa, America de Nord si Sud. Recent, lucrarea sa "Halo" pentru orchestra a fost lansata pe CD de London Symphony Orchestra.

Mai multe detalii despre festival se pot afla pe site-ul www.vibratefestival.ro si pe pagina de facebook a festivalului: www.facebook.com/vibratefestival?ref=hl

Organizatori: Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura, Asociatia Culturala Paul Constantinescu 2009 si Muzeul National Cotroceni

Cu sprijinul: Administratia Prezidentiala - Departamentul Cultura, Culte si Centenar

Cu patronajul: Ambasada Republicii Italiene in Romania

In parteneriat cu: Ambasada Regatului Spaniei in Romania, Institutul Cervantes din Bucuresti, Kaufland Romania, Tarom, Floria, Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, Aurel Virlan Photography, Kitarodia, si The Cheesecake

Parteneri Media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Romania Libera, Hotnews, Zile si Nopti, Radio Trinitas, Radio Clasic, Radioteleviziunea Transilvania, Blitz Tv, Revista Tango, Ziarul Metropolis, Liternet, B365.ro, Ceasca de Cultura, Lirika, Calendar Evenimente, Agentia de Carte, ArtOut, Artline, PR Wave, 4Arte.ro, Orasul Meu, In Oras, Catchy, Autentici, Gazeta de Stiri, societatesicultura.ro, Enciclopedia Muzicala, Buna Dimineata Bucuresti, Societatea Muzicala, Romania Pozitiva, Semne bune, Buna Ziua Brasov, News Brasov, Biz Brasov si Cluj Today.