Victor Wooten revine in Bucuresti dupa show-ul sold-out din 2014. Cea mai sonora prezenta din istoria chitarei bas, americanul Wooten a primit la doar 8 ani porecla ”Asul Basului”, a trecut la ”Titanul din Tennesee”, pentru ca apoi sa fie comparat cu Michael Jordan, pentru performantele sale fabuloase. De-a lungul carierei a castigat 5 premii Grammy si a fost inclus de revista Rolling Stone in topul celor mai buni basisti din toate timpurile.

Membru al supergrupului Bela Fleck and the Flecktones, Wooten isi pune amprenta pe29 de albume si colaboreaza cu Prince, Chick Corea, The Dave Matthews Band, Branford Marsalis, Mike Stern, Keb Mo Stanley, Clarke sau Marcus Miller.

Victor Wooten se intoarce la Jazz Night Out cu un proiect pe masura - un veritabil ”dream team” in premiera. I se alatura tobarul Dennis Chambers si saxofonistul Bob Franceschini, doua legende ale instrumentelor lor. Cei trei canta pentru prima oara pe aceeasi scena, intr-un turneu european ce se anunta memorabil.

Dennis Chambers a inceput ca un tobosar auto-didact si a devenit unul dintre cei mai straluciti instrumentisti, recunoscut pentru viteza si tehnica sa speciala de a canta ”din buzunar„. La fel ca ceilalti doi muzicieni alaturi de care urca pe scena Salii Radio, Chambers e atat de sus in ierarhia bateristilor incat semnatura sa sonora e cautata in toate stilurile de muzica. A cantat extensiv in turneele lui Santana, a inregistrat pentru ”batranii” rap-ului Sugar Hill, chiar pe celebra piesa „Rapper`s Delight„, iar numele sau a fost vehiculat ca „rezerva de lux„ pentru trupa Led Zeppelin, atunci cand acestia erau in cautarea unui nou tobosar.

Saxofonistul Bob Franceschini e chemat la randul sau sa adauge un strop de magie muzicii diversilor artisti in cautare de inspiratie, precum Celine Dion, Ricky Martin, Jennifer Lopez, Mike Stern sau Paul Simon (Simon & Garfunkel). Probabil cea mai cunoscuta piesa pe care poate fi ascultat instrumentul sau se afla pe coloana sonora a serialului ”Sex and the City„.

Cei trei muzicieni vor canta in Bucuresti piese din repertoriul fiecaruia intr-un jazz-funk show plin de imaginatie si energie.

Program

Concertul The Victor Wooten Band feat. Dennis Chambers & Bob Franceschini are loc pe 10 noiembrie 2016, ora 20:00 la Sala Radio din Bucuresti. Accesul in sala se face incepand cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toata durata concertului.

Bilete

Biletele pentru acest eveniment costa 115, 145, 175 de lei in functie de categorie, si pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas, benzinariile OMV) si online pe www.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro si paginile de Facebook Twin Arts si Jazz Night Out.

Video

Urmatoarele concerte Twin Arts:

Joshua Redman Trio-24 martie-Sala Radio

Anouar Brahem Quartet-Souvenance-12 mai-Sala Radio

Ara Malikian -26 mai-Sala Radio