Glenn Frey, unul dintre fondatorii si chitarist al grupului rock american Eagles, cunoscut in intreaga lume pentru piesa de titlu "Hotel California", a murit luni la 67 de ani, a anuntat trupa, informeaza Reuters si AFP.

"Cu mare durere anuntam moartea camaradului nostru, fondator al Eagles, Glenn Frey, la New York luni", a scris grupul pe site-ul sau web.

Glenn Frey a murit ca urmare a mai multor boli, inclusiv artrita reumatoida si pneumonie, potrivit Eagles.

"Suntem in stare de soc si tristete profunda", a adaugat Don Henley, un alt membru al grupului, intr-un comunicat.

Eagles, grupul condus de Don Henley, vocalist si baterist, si Glenn Frey, chitarist, a dominat topurile americane in anii 1970 cu hiturile 'Take It Easy', 'One of These Nights' si 'Hotel California'.

Din cauza problemelor de sanatate ale lui Glenn Frey, grupul a amanat in decembrie o aparitie publica pentru a primi o prestigioasa recompensa de la Centrul Kennedy incoronand cariera lor artistica.

Frey, nascut la Detroit, si bateristul si vocalistul Henley au co-fondat Eagles in 1971 la Los Angeles dupa ce au acompaniat-o pe cantareata de muzica rock Linda Ronstadt, aminteste Reuters. Trupa a intrat in 1998 in Rock and Roll Hall of Fame, panteonul rock. Eagles s-au separat in anii 1980, inainte de a se reforma in 1994, potrivit Agerpres.