Dhafer Youssef revine la Jazz Night Out intr-o noua formula in care chimia dintre membrii trupei e gata sa faca istorie. Dupa un show sold out in 2014, artistul tunisian va prezenta in Bucuresti noul sau disc care va aparea in luna martie. Il va avea alaturi pe americanul Mark Guiliana, probabil cel mai versatil baterist al momentului. Guiliana este prezent nu doar pe ultimul album al regretatului David Bowie, Blackstar, ci si in centrul scenelor contemporane de jazz si de muzica electronica. Colaboreaza, printre multi altii cu Dave Douglas, Avishai Cohen, Gretchen Parlato, dar si cu Brad Mehldau, pianistul cu care pune bazele grupului Mehliana, un duo ce a facut furori la cele mai mari festivaluri de jazz.

Cvartetul lui Dhafer Youssef este completat de pianistul Aaron Parks si basistul Ben Williams. Parks este un instrumentist cu un palmares de invidiat pentru varsta sa: un premiu la Thelonious Monk International Jazz Piano Competition, inregistrari si turnee cu Terence Blanchard, Joshua Redman, Kurt Rosenwinkel sau Gretchen Parlato, dar si contributii la peliculele unor mari regizori americani ca Spike Lee.

Nici Ben Williams nu a ratat premiul Thelonius Monk pentru bass, acordat de un juriu care ar inmuia genunchii oricarui pretendent: John Patitucci, Ron Carter, Charlie Haden, Dave Holland, Christian McBride si Robert Hurst. Ben Williams este membru al cunoscutului grup Pat Metheny`s Unity Band cu care a castigat un Grammy pentru Best Jazz Instrumental Album in 2013.

Dhafer Youssef s-a lasat condus de-a lungul carierei de radacinile sale tunisiene, si de instrumentul cu corzi intalnit in lumea araba, Bizant sau Africa de Nord- Oud-ul, pe care muzicianul il asaza pe harta sunetelor de jazz si il impinge constant la frontiera in tot felul de experimente internationale alaturi de Omar Sosa, Tigran Hamasyan, Nils-Petter Molvaer sau Bugge Wesseltoft.

Este destul de usor sa ghicim punctul din care pleaca show-ul lui Dhafer, dat fiind stilul sau tributar etno jazz si world music, cu o voce antrenata sa se auda din varful unui minaret, insa e dificil de prevazut destinatia cand ne gandim la un concert unde e prezent Mark Guiliana, si din care nu vor lipsi momentele de improvizatie, dialogul dintre culturi si duelul intre instrumente.

Program

Concertul Dhafer Youssef are loc pe 27 octombrie 2016, ora 20:00 la Sala Radio din Bucuresti. Accesul in sala se face incepand cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toata durata concertului.

Bilete

Biletele pentru acest eveniment costa 120, 150, 180 de lei in functie de categorie, si pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas, benzinariile OMV) si online pe www.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro si paginile de Facebook Twin Arts si Jazz Night Out.

Video

Urmatoarele concerte Twin Arts:

Joshua Redman Trio-24 martie-Sala Radio

Anouar Brahem Quartet-Souvenance-12 mai-Sala Radio

Ara Malikian -26 mai-Sala Radio

The Victor Wooten Band feat. Dennis Chambers & Bob Franceschini-10 noiembrie-Sala Radio