Vineri, 19 februarie 2016, cu incepere de la ora 21:00, la Clubul Taranului are loc un concert special: Maria Raducanu si Maxim Belciug ofera publicului bucuria unei reintalniri live cu muzica lor in care, vorba poetului Federico Garcia Lorca, se sparg cupele arborilor pline cu dimineata.

Maria Raducanu si Maxin BelciugFoto: Afis concert

Maria Raducanu si Maxim Belciug sunt doua nume care stralucesc pe orice afis. In ultimii ani, au cantat rar impreuna (fiecare isi are propria agenda muzicala), dar atunci cand au facut-o publicul a avut parte de unul dintre acele rare momente cand muzica lasa in urma teoriile si stilistica pentru a ramane pura, simpla, directa si sfasietoare.

Cunoscuta mai ales pentru modul personal in care “combina bocetele romaneşti cu fado-ul portughez, cu blues-ul si cu improvizatia”, dupa cum scrie pe site-ul casei de discuri new-yorkeze Tzadik a faimosului jazzman John Zorn, Maria Raducanu abordeaza alaturi de Maxim Belciug o muzica de o tinuta undeva intre clasic si traditional, explorand cu prospetime teritorii oarecum rezervate artistilor clasici. La nucleul initial de cantece rusesti si spaniole inregistrate cu 12 ani in urma pe cele doua discuri Troika si Tarara, s-au adaugat de-a lungul timpului si piese din barocul italian, vodeviluri frantuzesti, muzica elisabetana si, bineinteles, vechi romante romanesti. Un repertoriu vast si eclectic ce da glas unui genuin nelasat la voia intamplarii, capabil sa nasca in noi zvacnete pe care nu le mai stiam ale noastre de cand, in loc sa intelegem ce traim, traim doar ceea ce intelegem.

Rezervari: Clubul Taranului, 021 310 8048