Organizatorii Electric Castle Festival au anuntat, vineri, un nou val de artisti care vor urca pe scenele de la Bontida, intre 14 si 18 iulie. Printre acestia se numara Bring Me The Horizon, pentru prima oara in Romania, Bastille- una dintre cele mai iubite trupe indie rock din lume, Dilated Peoples si Slow Magic. Totodata, organizatorii au anuntat ca luni vor fi puse in vanzare, pentru o singura zi, abonamente la pretul de 299 de lei.

Afis Electric Castle 2016Foto: Electric Castle

Bring Me The Horizon (BMTH) vin pentru prima data in Romania pentru a arata ca rockul nu se invarte doar in jurul monstrilor sacri ai anilor 80-90. Cu un sound foarte actual, care imbina rockul alternativ cu muzica electronica, BMTH sunt vazuti de catre presa din Marea Britanie drept una dintre cele mai energice, populare si vizionare trupe din lume. Numarul urias de fani, premiile castigate si recenziile extraordinare ale ultimului album fac din BMTH unul dintre cei mai doriti headliners de catre marile festivaluri europene ale anului 2016.

Trupa Bastille revine in Romania. In doar 3 ani de la lansarea primului album, Bastille, a reusit sa devina una dintre cele mai iubite trupe indie rock la nivel mondial. Au fost No. 1 in UK Album Charts, au primit nominalizari la zeci de premii, au castigat un Brit Award, au vandut aproape 8 milioane de albume doar in Statele Unite si Marea Britanie, iar melodia "Pompeii" are peste 300 de milioane de vizualizari pe Youtube.

Printre artistii anuntati vineri se mai numara si Dilated People- legende ale hip-hopului mondial, Slow Magic, Paco Osuna si KINK, MY NU LENG, Dread MC, Kidnap Kid, Cinnamon Chasers si Jon Kennedy. Acestora li se alatura si artisti romani precum Grimus, Fratii Grime, Firma, Diamonds are Forever, Otherside, Yellow, Nopame, Argatu si Satellites.

Electric Castle mai inseamna deja Sigur Ros, Paul Kalkbrenner, Rusko, Dub Pistols, Flux Pavilion, Enter Shikari, Gorgon City, De Staat, God Is an Astronaut , Gramophonedzie, Babylon Circus, General Levy, Nu:Tone B2b Logistics, Dj Marky, Aba Shanti-I, Woralks , Camo & Krooked , Gui Boratto, Congo Natty (Rebel Mc), Toddla T , Art Department , Macka B, Louisahhh!, Loadstar, Legowelt, Alternosfera, Urma, Macanache, Icicle , N'to, Axel Boman, DJ Shiver.

Organizatorii au mai anuntat ca luni, 29 februarie, vor pune din nou in vanzare bilete. Pentru o singura zi, vor putea fi achizitionate abonamente in valoare de 299 de lei. Dupa aceasta data vor costa 329 de lei si vor fi disponbile pana in 11 Martie.

Festivalul se va desfasura la Castelul Banffy, Bontida, Cluj-Napoca, in perioada 14 - 18 Iulie.