Cantaretei americana de pop Madonna i s-ar putea interzice accesul in Filipine pe motiv ca a dat dovada de lipsa de respect fata de steagul tarii in timpul unui concert sustinut saptamana aceasta in capitala Manila, a anuntat vineri un radiodifuzor local, citand un reprezentant al comisiei istorice, potrivit Reuters.

MadonnaFoto: Madonna.com

Artista in varsta de 57 de ani se afla in turneu mondial pentru a-si promova albumul "Rebel Heart", si a avut spectacole in Filipine miercuri si joi la care s-au vandut toate biletele.

"Ne-a ridiculizat steagul", a declarat oficialul Teodoro Atienza pentru postul de radio dsBB, adaugand ca Madonna a incalcat legea cae interzice purtarea steagului flipinez "integral sau partial, ca uniforma sau costum".

Cantareata si producatorii ei ar putea fi acuzati de incalcarea legii, chiar daca nu erau constienti de aceasta interdictie, a mai spus Atieza, din cadrul Comisiei Istorice Nationale din Filipine.

"Ar putea fi deportati si s-ar putea sa nu li se mai permita sa revina in tara. De asemenea, a permis steagului sa atinga podeaua salii, ceea ce e reprezinta o alta incalcare".

Nu a existat un raspuns imediat din partea organizatorilor concertelor, tinute in aceeasi sala in care Papa Francisc s-a intalnit anul trecut cu familiile filipineze.

Urmatoarea oprire a madonnei va fi duminica, in Singapore.

Un episcop romano-catolic din Filipine a cerut saptamana aceasta credinciosilor sa boicoteze concertele Madonnei din cauza interpretarii "sugestive" si a hainelor "vulgare".

Romano-catolicii constituie aproximativ 80% din populatia de peste 100 de milioane de persoane a Filipine, unde biserica are o puternica influenta, blocand propuneri legislative cu privire la pedeapsa cu moartea, divort si casatoria intre persoane de acelasi sex.