Yuri Honing Acoustic Quartet, Enrico Rava, Kari Ikonen Trio si Magnus Ostrom Band completeaza lineup-ul Garana Jazz Festival XX, ce va avea loc intre 7 si 11 iulie in varful muntilor Semenic din Caras-Severin. 80 de artisti, 22 de trupe, 3 scene si 5 zile de concerte contureaza editia aniversara a celui mai important festival de jazz open-air din Europa Centrala si de Est.

Poster Garana Jazz Festival 2016Foto: Garana Jazz Fest

Olandezul Yuri Honing, unul dintre cei mai creativi si indrazneti saxofonisti ai momentului, ajunge la Garana alaturi de quartetul format din Wolfert Brederode (pian), Gulli Gudmundsson (bass) si Joost Lijbaart (tobe). Honing are la activ o discografie cu 40 de titluri, premiul Edison Jazz Award, echivalentul Grammy-ului olandez, si colaborari de succes cu muzicieni ca Mischa Mengelberg, Pat Metheny sau Paul Blay.

Reprezentantul emblematic al jazz-ului italian, trompetistul si compozitorul Enrico Rava, va fi o prezenta efervescenta a festivalului. Un performance care mixeaza lirismul cu stilul free-avantgarde si uptempo, alaturi de Enrico Morello (tobe), Gabriele Evangelista (bas) si Francesco Diodati (chitara).

Pe scena Garana Jazz Festival va urca si grupul de origini finlandeze si armene, Kari Iknonen. Acesta a scos anul trecut un album care a fost clasat in top 10 cele mai bune albume jazz ale ultimului an.

Printre numele confirmate pentru editia Garana XX se numara si Magnus Ostrom BAND (Suedia), fost membru al grupului revolutionar E.S.T, care si-a dedicat ultimii ani din viata unui manifest sonor ce demonstreaza ca muzica poate vindeca ranile profunde. Albumul Parachute urmeaza sa fie lansat in aprilie 2016 si adus in premiera in Romania.

Garana Jazz Festival 2016 mai inseamna si FOOD, Nils Petter Molvaer si Louis Sclavis Trio.

De-a lungul celor 20 de ani, Garana Jazz Festival a adunat peste 50.000 de spectatori si muzicieni simbol ai jazz-ului contemporan. Nume ca Eberhard Weber, Mike Stern, Jan Garbarek, Stanley Clarke, Viktor Wooten, Charles Lloyd, Jean-Luc Ponty sau Stanley Jordan au urcat pe scena la Garana Jazz Festival.

Biletele vor putea fi cumparate online din luna aprilie si pe toata perioada festivalului.