Ovidiu Anton, care va reprezenta Romania la Eurovision cu "Moment of Silence", a declarat, la finalul Selectiei Nationale, ca piesa lui nu este una "comemorativa" pentru victimele din Colectiv, ci este o melodie "pentru cei care sunt astazi aici". "Exista niste limite pe care nu cred ca este cazul sa le trecem, exista niste lucruri care se simt fara a fi cazul de a le spune. Piesa mea nu este o piesa comemorativa. Piesa mea este pentru cei care sunt astazi aici", a declarat el, la conferinta de presa de dupa finala nationala, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ovidiu Anton a castigat, duminica seara, Selectia Nationala Eurovision, primind 6.585 de voturi din partea publicului. "Ma bucur ca am reusit sa castig fara sa apelez la senzational", a spus el.

Reprezentantul Romaniei a fost ales, in premiera, doar de catre public.

"Imi pare rau ca nu e Titus Munteanu (realizatorul emisiunii 'Scoala Vedetelor', la care a participat si Ovidiu Anton - n.red.) sa ma sune sa imi spuna 'Pitbull, ai fost tare!'", a spus muzicianul, la primirea trofeului, pe scena.

El a povestit ca Titus Munteanu l-a invatat ca "cel mai mare semn de superioritate este bunatatea" si a transmis un mesaj "celor care au pus latul pe cultura din Romania": "Noi nu suntem turma, noi suntem lupi, noi suntem daci, suntem tari ca muntii (...) noi nu dormim, noi suntem aici, noi suntem puternici!".

"Turma este usor de condus. Daca iei unei tari demnitatea, daca iei cultura, exportul, cred ca atunci ii restrangi capacitatea de a se dezvolta si o faci usor de condus. Noi suntem stapani, noi suntem puternici, noi suntem uniti. Piesa asta a fost din sufletul meu pentru sufletele romanilor", a mai spus Ovidiu Anton.

Cantaretul a marturisit ca este pentru a cincea oara cand participa la Selectia Nationala Eurovision. El a vorbit, inaintea semifinalei, despre cum a creat "Moment of Silence": "'Moment of Silence' este o piesa pe care am scris-o cand toata lumea era in strada (protestele de dupa Colectiv- n.red.)", a declarat Ovidiu Anton.

El a spus ca "Moment of Silence" este "o piesa din suflet pentru suflete": "E o piesa pentru toti oamenii, care trebuie sa isi aminteasca inca o data ca suntem singurii stapani pe vietile noastre, ca nimeni nu are dreptul sa foloseasca sufletele noastre pentru a obtine interese obscure. Trebuie sa ne amintim ca noi contam, trebuie sa luptam impreuna pentru ce e al nostru, pentru adevar", a adaugat solistul.

Ovidiu Anton a adaugat ca o varianta a piesei "Moment of Silence" ar putea fi inclusa pe noul album la care lucreaza alaturi de Nutu Olteanu si No Map. "Pregatim un album pentru Romania, iar dupa succesul 'Moment of Silence', cred ca vom face si o versiune pentru albumul No Map."

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, in Suedia, pe 10, 12 si 14 mai.