Abonamentele si biletele individuale pentru editia din 2016 a Festivalului International "George Enescu", care se va desfasura intre 3 si 25 septembrie, la Ateneul Roman din Bucuresti, au fost puse in vanzare luni, 7 martie. Tema editiei de anul acesta este "Traieste-ti visul" si vine cu un nou concept care va aduce pe scena concursului, alaturi de tinerii competitori, nume mondiale consacrate si laureati din anii trecuti.

Vizual Concurs Enescu 2016Foto: Concursul International George Enescu

Ateneul va gazdui astfel 19 concerte si recitaluri, printre care un concert de gala sustinut de Anna Tifu (vioara), Valentin Radutiu (violoncel), Mihai Ritivoiu (pian), alaturi de Orchestra Filarmonicii George Enescu; trei recitaluri extraordinare sustinute de muzicieni consacrati, membri ai juriilor fiecarei sectiuni de instrumente; castigatorii editiei trecute a Concursului Enescu vor sustine si ei recitaluri, iar o noutate a acestei editii este faptul ca, incepand cu etapa a II-a, concurentii vor urca pe scena Ateneului.

"Pe fondul succesului din 2014, am decis dezvoltarea unui concept mixt, care permite atat o mai buna promovare a competitorilor si a laureatilor, cat si o mai buna promovare a muzicii lui George Enescu. Concursul Enescu devine astfel locul de intalnire pentru artisti consacrati, pentru laureati ai editiilor trecute care si-au dezvoltat o cariera internationala, pentru laureati ai editiei anterioare care sunt in curs de promovare, si pentru tinerii artisti care lupta acum pentru a se afirma.[...] In sala de concert se vor intalni astfel visurile artistilor si visurile spectatorilor", a declarat directorul executiv al ARTEXIM, Mihai Constantinescu.

Tema Concursului din 2016 va fi puterea de a da viata visurilor noastre, putere care ii anima si pe tinerii concurenti sa se pregateasca, sa munceasca si sa performeze pe scena, in fata juriului si a publicului.

"<<Traieste-ti visul!>> este provocarea pe care o lanseaza Concursul Enescu 2016 nu doar pentru artisti, ci si pentru public, fiindca suntem transformati de fiecare vis caruia ii dam viata. Concursul Enescu invita la o recunoastere si sarbatoare a visurilor care ne duc mai departe. [...] Suntem suma visurilor noastre, ca indivizi si ca societate", spune Oana Marinescu, directorul de comunicare al Concursului Enescu.

Abonamentele si biletele pentru Concursul Enescu vor putea fi cumparate incepand de luni, 7 martie, prin reteaua Eventim ( si prin punctele de vanzare), astfel:

  • Bilete pentru cele sase recitaluri extraordinare, finale (trei concerte) si gala de deschidere (biletele se achizitioneaza separat, pentru fiecare eveniment in parte).

Categoria I - 50 lei / Categoria II - 40 lei 2.

  • Bilete pentru Etapa a III-a a Concursului Enescu, care cuprinde recitaluri ale artistilor inscrisi in concurs (biletele se achizitioneaza separat, pentru fiecare dintre cele trei zile de concerte din Etapa III).

Categoria I - 50 lei / Categoria II - 40 lei 3.

  • Bilet unic cu acces la Etapa a II-a a Concursului Enescu, care cuprinde recitaluri ale artistilor inscrisi in concurs ce se intind de-a lungul a sase zile de Concurs (biletul unic permite accesul la TOATE evenimentele din cadrul Etapei a II-a).

Categoria I - 25 lei/ Categoria II - 20 lei 4.

  • Abonament cu acces la toate evenimentele din cadrul Concursului Enescu ¬ permite accesul la recitalurile extraordinare, finale, gala de deschidere, Etapa a III-a si Etapa a II-a.

Categoria I - 400 lei/ Categoria II - 300 lei 5.

  • Participarea la Etapa I a Concursului, care are loc la Unviersitatea de Muzica Bucuresti este gratuita.