Spellground, festivalul care isi face debutul vara aceasta intre 12 si 14 august in provincie, in cadrul natural din vecinatatea Capidava de langa Cernavoda, vine cu o veste buna pentru iubitorii de muzica electronica. Unul dintre cei mai apreciati producatori si DJ, Fritz Kalkbrenner, revine in Romania. Printre numele mari anuntate de organizatori se mai numara Royksopp si The Kooks. Britanicii de la The Kooks vor veni pentru prima oara in Romania.

Afis Spellground FestivalFoto: Spellground Festival

Organizatorii Spellground Festival au anuntat pana acum trei headlineri care vor urca pe scenele de langa Capidava. Acestia sunt Fritz Kalkbrenner, The Kooks si Royksopp.

Fritz Kalkbrenner, fratele celebrului Paul Kalkbrenner- artist care vine si el in aceasta vara in Romania, la Electric Castle - , este co-producatorul coloanei sonore a filmului pe care toti iubitorii de muzica electronica l-au vazut, "Berlin Calling", film ce il are ca protagonist pe fratele sau Paul. Vezi trailerul aici.

Ce trebuie sa stii despre Fritz Kalkbrenner:

  • Fritz Kalkbrenner este un DJ si producator german, ce si-a creat un sound unic de-a lungul carierei sale muzicale, avand influente diverse din hip-hop, techno si house
  • pana in 2012 Fritz a fost jurnalist. El a scris despre muzica si cultura pentru Deutsche Welle, dar si televiziuni precum MTV si MDR
  • cei care l-au inspirat sunt Eric B. & Rakin, KRS One si Wu-Tang
  • s-a apucat de muzica dupa ce a fost un impatimit al petrecerilor

Dintre cele mai cunoscute piese ale sale amintim "Sky and Sand", "Facing The Sun", "Wes", "Little By Little" si "Get a Life".

Britanicii de The Kooks vor concerta pentru prima oara in Romania, in cadrul festivalului de la Capidava. Muzica lor abordeaza stiluri indie rock si punk si a fost premiata cu Platina de 7 ori, in UK, Australia si Irlanda. Formatia a fost nominalizata la Brit Awards si s-a bucurat de locul intai in UK Album Charts. The Kooks e o trupa britanica ce a luat nastere in 2004 si are la activ 4 albume de studio. Printre cele mai cunoscute piese ale lor se numara "Naive", "Shine On" sau "Bad Habit".

Duoul norvegian Royksopp, unul dintre cele mai cunoscute si apreciate nume ale scenei electro internationale, revine la noi in tara la Spellground Festival 2016. Royksopp a devenit rapid unul dintre cele mai premiate nume ale Scandinaviei, trupa castigand de-a lungul timpului nu mai putin de sapte trofee Spellemann, prestigioasele premii ale industriei muzicale norvegiene. Trupa are la activ sute de concerte live, 5 albume clasate in topuri internationale si doua nominalizari la Grammy Awards.

Trupe internationale confirmate la Spellground Festival:

FRITZ KALKBRENNER

THE KOOKS

RÖYKSOPP

CREW LOVE

DENNIS FERRER

ANDRE HOMMEN

ALEX KENNON

DEBORAH DE LUCA

OSCAR AND THE WOLF

AMBER RUN

SOUL CLAP

WOLF AND LAMB

PILLOW TALK

Trupe romanesti confirmate la Spellground Festival:

ROBIN AND THE BACKSTABBERS

LES ELEPHANTS BIZZARES

BYRON

KARPOV NOT KASPAROV

LOUNGERIE II

THE BRAD PITTS

COMA Coma

THE MONO JACKS The Mono Jacks

CARLA'S DREAM Carla's Dream

MACANACHE & THE PUTREDS

AYLIN & THE LUCKY CHARMS

NTFO

ATAPY

NUSHA

LUCA M

JUST2

PUNU

OLIVIAN NOUR

Pe scena NEWCOMERS vor urca cele mai fresh nume muzicale romanesti: Flesh Rodeo, RoadKillSoda, Maga & Tudoran, Duro Disco și Omelette. Pana pe 12 aprilie, pretul unui abonament Spellground Festival este de 225 de lei. Biletele pentru 3 zile de festival sunt disponibile pe www.eventim.ro si www.bilete.ro.