Cantaretul Bryan Adams ii acuza pe agentii vamali din Aeroportul din Cairo ca i-au deteriorat chitara, dupa ce au scris pe instrumentul de colectie, cu cerneala verde, un numar si un cuvant in araba, scrie The Guardian.

Chitara lui Bryan Adams, inscriptionata la vama egipteanaFoto: Facebook - Brian Adams

Cantaretul, aflat in vizita in Egipt pentru un concert la piramidele din Giza, a postat pe contul sau de Instagram o fotografie cu chitara acustica Martin.

Un numar si un cuvant in araba au fost scrise cu cerneala verde pe partea laterala a instrumentului din mahon.

"Graffiti vamal in aeroportul din Egipt pe chitara mea Martin D-18 din 1957. Inapoi la lutier", a scris Adams pe Instagram.

Adams a mai spus ca problemele cu vama au inceput inainte de sosirea pe aeroport. "Aproape ca nu am reusit sa introducem echipamentul in tara, iar cand am facut-o, era marcat tot asa", a scris cantaretul intr-un mesaj postat vineri pe Facebook. Acesta a precizat intr-o postare ulterioara ce instrumentul muzical poate fi reparat.

Un oficial vamal a declarat ca instrumentele au fost marcate cu un numar de serie, insa in general asta se face cu etichete. In ceea ce priveste cerneala, acesta a sugerat: "Poate ca nu am facut-o noi?".

Egiptenii au ironizat incidentul pe platformele de socializare: "Adams nu stie ca l-am lipit pe Tutankhamon cu lipici? Este normal ca am scris ceva pe o chitara de 60 de ani", scrie un comentator, referindu-se la incercarile esuate ale unor angajati ai Muzeului din Cairo de a repara masca funerara a lui Tutankhamon.