Joshua Redman Trio deschide pe 24 martie seria concertelor Jazz Night Out 2016, organizate de Twin Arts.

Joshua RedmanFoto: webPR.ro

Titratul saxofonist va concerta in premiera in tara noastra, alaturi de Joe Sanders la contrabas si bateristul Gregory Hutchinson. Dupa ce a impartit scenele lumii cu Stevie Wonder, Chick Corea, The Rolling Stones, Herbie Hancock, Quincy Jones, sau B.B. King, Joshua Redman se pregateste de prima sa intalnire cu publicul din Romania.

Luna mai il readuce in Bucuresti pe iubitul artist tunisian Anouar Brahem. Quartetul sau va concerta pe 12 mai la Jazz Night Out in cadrul turneului de promovare al discului Souvenance, in formula Anouar Brahem (oud), Franᅭois Couturier (pian), Klaus Gesing (clarinet) si Bjorn Meyer (bas). Anouar Brahem este cel care a facut faimos in intrega lume oud-ul, un instrument pe care l-a transformat intr-unul de referinta pentru muzica araba. O experienta aproape mistica, concertele Anouar Brahem pun intr-o noua lumina traditia si mostenirea culturala ancestrala.

Pe 30 iunie Omar Sosa Quarteto Afro Cubano schimba registrul cu un show in care ritmul si pasiunea fac regula. De 7 ori nominalizat la Grammy, pianistul cubanez va sustine primul sau concert in Bucuresti alaturi de Leandro Saint-Hill (saxofon si flaut), Childo Tomas (voce si bas) si Ernesto Simson (tobe). Radacinile africane ale muzicii cubaneze isi gasesc drumul firesc in compozitiile lui Omar Sosa, originalitatea cu care le imbina fiind punctul sau forte.

Chiar daca toamna este un pic mai departe, nu putem sa omitem vestea revenirii in Bucuresti a doi muzicieni foarte diferiti, dar care au cel putin un lucru in comun: concertele sold out la Jazz Night Out 2014.

Dhafer Youssef si Victor Wooten se reintorc cu noi proiecte pe scena Salii Radio.

Pe 27 octombrie Dhafer Youssef, tunisianul a carui voce se spune ca ar putea opri razboaie va sustine al doilea concert la Jazz Night Out. La fel ca Anouar Brahem, Youssef aduce in prim planul muzicii sale acelasi instrument arhaic, oud-ul. Un concert in care cei care iubesc etno jazz-ul si world music vor pasi din nou in lumea de poveste a acestui artist mag.

Pe 10 noiembrie The Victor Wooten Band feat. Dennis Chambers & Bob Franceschini promit un show electrizant. Wooten, maestrul incontestabil al chitarei bas are in palmares nu mai putin de 5 premii Grammy si a cantat cu artisti precum Prince, Chick Corea, Bela Fleck, The Dave Matthews Band, Branford Marsalis, Mike Stern. La Jazz Night Out va fi insotit de alti doi muzicieni de calibru, bateristul Dennis Chambers si saxofonistul Bob Franceschini. E suficient sa amintim ca Chambers a colaborat extensiv cu Carlos Santana sau ca Franceschini a lucrat cu Paul Simon si avem tabloul complet: Un Power Trio naravas, care va va tine cu respiratia taiata.

Creata de Twin Arts , seria de concerte Jazz Night Out prezinta pe scenele din Romania cei mai bine cotati artisti internationali de jazz ai momentului.

Program

Concertele Jazz Night Out de la Sala Radio incep la ora 20:00. Accesul in sala se face de la ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toata durata concertelor.

Bilete

Biletele pentru aceste evenimente pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas, benzinariile OMV) si online pe www.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro si paginile de Facebook Twin Arts si Jazz Night Out.