Axl Rose, solistul trupei Guns N' Roses, ar putea sa-i tina locul lui Brian Johnson, frontmanul AC/DC, in turneul nord american al trupei. Mai multe concerte AC/DC au fost reprogramate dupa ce doctorii l-au sfatuit pe Johnson sa nu mai urce pe scena, altfel risca sa-si piarda auzul.

Axl RoseFoto: YouTube

Axl Rose a fost surprins zilele trecute in Atlanta, unde s-ar fi aflat la repetitii, nu insa cu trupa Guns N' Roses. Acesta s-ar fi intalnit cu membrii formatiei AC/DC si ar fi discutat despre o posibila colaborare. Potrivit mai multor publicatii, Axl Rose ar urma sa-l inlocuiasca pe Brian Johnson in 10 concerte AC/DC.

Vedetele heavy rock si-au amanat si isi reprogrameaza toate cele zece spectacole din cadrul turneului lor american, dupa ce Johnson, in varsta de 68 de ani, a primit diagnosticul din partea medicilor ca va surzi permanent daca va mai canta alaturi de colegii sai.

Johnson a intrat in trupa AC/DC in anul 1980, dupa moartea solistului Bon Scott. Trupa de hard rock AC/DC a fost infiintata la Sydney in 1973 si este formata din Brian Johnson (voce), Angus Young (chitara solo), Malcolm Young (chitara ritmica), Cliff Williams (bas) si Phil Rudd (baterie).

Intr-o cariera de patru decenii, formatia australiana a lansat numeroase piese de succes precum "Back in Black", "Big Jack", "Thunderstruck", "Black Ice", "You Shook Me All Night Long", "Let There Be Rock", "Highway to Hell" si "For Those About to Rock (We Salute You)", iar albumele sale s-au vandut in peste 200 de milioane de copii pe plan mondial. Formatia a fost inclusa in Rock & Roll Hall of Fame in 2003.

De cealalta parte, trupa Guns N' Roses s-a reunit recent, iar in aceasta vara ar urma sa cante pe 25 de stadioane de fotbal din America de Nord, primul concert fiind programat sa aiba loc pe Las Vegas Arena.

Ultimul show in care Axl Rose si Slash au cantat impreuna a avut loc pe 17 iulie 1993, la River Plate Stadium, in Buenos Aires. La cel mai recent turneu al trupei Guns N' Roses a participat doar Axl Rose - din grupul original.

Dupa destramare, Axl Rose a obtinut in justitie dreptul de a folosi numele trupei, a lansat "Chinese Democracy", si a continuat sa sustina turnee cu grupul sub acelasi nume. Dintre vechii membri ai formatiei, doar Dizzy Reed a colaborat in continuare cu Axl Rose.

Despartirea oficiala a chitaristului Slash de Guns N' Roses s-a produs in 1996.

Formatia californiana Guns N' Roses a fost fondata in 1985, la Los Angeles.