Celebrul compozitor american nominalizat la Oscar, Philip Glass si cvartetul de coarde Kronos Quartet, distins cu un premiu Grammy, vin in Romania pentru a interpreta live spectacolul DRACULA - MUZICA SI FILMUL. Avanpremiera va fi pe 2 iulie, in Parcul Regal de la Castelul Bran, iar premiera va avea loc pe 4 iulia, in Bucuresti. Biletele au fost deja puse in vanzare.

Afis DRACULA MUZICA SI FILMULFoto:

Spectacolul DRACULA - MUZICA SI FILMUL aduce pe aceeasi scena proiectia filmului-cult redigitalizat Dracula (1931), cu Bela Lugosi in rolul principal, impreuna cu coloana sonora compusa special pentru pelicula in anul 1998 de Philip Glass si interpretata live chiar de compozitor, alaturi de unul dintre cele mai bine cotate cvartete de coarde ale momentului, Kronos Quartet.

"De-abia asteptam sa venim in Romania, chiar in locul de unde a pornit mitul lui Dracula", este mesajul postat de compozitor pe pagina sa de Facebook.

O poveste despre pasiune si latura noastra intunecata, spectacolul DRACULA - MUZICA SI FILMUL a fost interpretat cu casa inchisa la Opera din Los Angeles, la New York si la Londra.

Puteti cumpara bilete pentru DRACULA - MUZICA si FILMUL, online, de pe Eventim, dar si din magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Humanitas si Carturesti.

* Despre Philip Glass

Este unul dintre cei mai importanti compozitori contemporani. Printre cele mai cunoscute lucrari ale sale se numara Einstein on the Beach sau The Voyage. In anul 1997, coloana sonora compusa de Philip Glass pentru filmul Kundun de Martin Scorsese a fost nominalizata la celebrele Premii Oscar. Au urmat alte doua nominalizari, pentru coloanele sonore ale filmelor The Hours/Orele (2002), cu Nicole Kidman in rolul principal si Notes on a Scandal/ Jurnalul unui scandal (2006) de Richard Eyre, cu Cate Blanchett si Judi Dench. De-a lungul anilor, Philip Glass a colaborat cu unii dintre cei mai mari artisti ai momentului, de la scriitoarea Doris Lessing, laureata a Premiului Nobel pentru Literatura, la regizorul de teatru Robert Wilson sau Woody Allen. Philip Glass a fost distins cu un Glob de Aur pentru coloana sonora a The Truman Show, avandu-l pe Jim Carrey in rolul principal si cu un Premiu BAFTA pentru coloana sonora a filmului The Hours/Orele.

* Despre KRONOS QUARTET

De mai bine de 30 de ani, KRONOS QUARTET a sustinut mii de concerte in intreaga lume si este unul dintre cele mai reprezentative ansambluri orchestrale ale momentului. Ansamblul a fost distins cu un Premiu Grammy in anul 2004 si cu titlul "Musicians of the Year" in 2003. Colaborarea dintre Kronos Quartet si Philip Glass a inceput inca din anul 1985. In prezent, Kronos Quartet este format din David Harrington (vioara), John Sherba (vioara), Hank Dutt (viola) si Sunny Yang (violoncel).